La bandera ISO 14.001:2015 s’ha hissat a les platges de Ponent, de Llevant, dels Capellans, dels Llenguadets, Llarga, de la Penya Tallada, de la Font, de la Vinya i dels Crancs
quest dijous al matí ha tingut lloc l’acte protocol·lari de hissada de la bandera ISO 14.001:2015 a les platges de Ponent, de Llevant, dels Capellans, dels Llenguadets, Llarga, de la Penya Tallada, de la Font, de la Vinya i dels Crancs, presidit per l’alcalde de Salou.
La norma ISO 14.001:2015 aborda la gestió de l’ocupació, residus, soroll i l’impacte ambiental dels usuaris a les platges. Salou va obtenir aquesta certificació per primera vegada el 2006 i ha mantingut un rigorós procés de seguiment i renovació cada tres anys. El 2023 es va realitzar el segon seguiment i ara treballem per a la renovació del 2024, amb una auditoria externa prevista per a principis de setembre, realitzada per AENOR, una de les empreses més prestigioses en aquest camp.
Aquesta certificació és la més compromesa pel que fa a la gestió mediambiental de les platges, i és un reconeixement internacional que avala la qualitat i sostenibilitat del nostre litoral.
A més de la ISO 14.001:2015, les platges de Ponent i de Llevant compten amb la certificació Q de Platges (UNE-ISO 13.009:2016), que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola y la Sostenbilidad (ICTES). Aquesta norma garanteix la qualitat dels serveis com salvament i socorrisme, seguretat, neteja de sorra i aigua, i gestió de residus. La renovació d’aquesta certificació es va tramitar el 2023, i es té prevista l’auditoria externa de seguiment per a finals d’agost del 2024.
Durant la pandèmia de COVID-19, Salou també va adoptar la norma Safe Tourism Certified (UNE-ISO/PAS 5643:2021) per a la gestió de contingències sanitàries a les platges. Aquesta certificació, també auditada externament, es manté per garantir la seguretat dels nostres visitants en qualsevol situació d’emergència sanitària.