ALTAFULLA

UNA VILA D'EXCEL·LÈNCIA

Altafulla és un lloc privilegiat. El seu nucli marítim és únic a tota la Costa Daurada, amb una platja dominada per les Botigues de Mar i una vista panoràmica del castell de Tamarit i de la vil·la romana d’Els Munts (Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO).

El paisatge i la cultura fan d’aquest petit poble un lloc d’excel·lència on gaudir de la naturalesa i la tranquil·litat d’una vila amb arrels culturals centenàries. Passejar pels carrerons de la Vila Closa al peu d’un castell de llums daurades és tot un plaer que estimula els sentits i porta la nostra imaginació a fer-nos creure que som els protagonistes d’un conte en el qual bruixes i castells formen el decorat ideal d’unes vacances inoblidables.

Altafulla és senderisme. Gaudeix de les rutes dels Quatre camins – Torredembarra; Camí de Sant Joan – La Coma; Camí de Brises del Mar

– La Pobla de Montornès; Camí de la llera del Gaià – La Riera; Camí de Ferran – El Mèdol; Camí de Cametes – Tamarit o la del Camí dels Munts – Camí de Ronda a Torredembarra.

Al voltant de la gran ciutat romana de Tàrraco es van anar fundant nombroses vil·les dedicades a l’activitat agrícola i al lleure. Una d’elles és la vil·la dels Munts, situada molt a prop de la platja d’Altafulla i construïda al segle I dC. Hi va residir Valerius Avitus Caius, gran mandatari de Tàrraco, i la seva esposa, Faustina. Actualment, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona organitza visites guiades teatralitzades durant l’estiu. La vil·la romana dels Munts forma part del conjunt arqueològic de la Tàrraco romana.

La Vila Closa és l’antic nucli medieval emmurallat. La major part de les cases que s’hi poden contemplar van ser bastides durant el decurs del segle XVIII.

S’hi conserven restes importants, com les dues torres cantoneres. Darrere de l’església reposa també un bloc de pedra de Colsero de l’època romana. Un màgic passeig per la història d’Altafulla i els seus racons més emblemàtics, amb visita inclosa a l’església de Sant Martí.

Altafulla també és medieval. El Castell d’Altafulla, o Palau dels Montserrat, data de l’any 1059. És un gran edifici de planta poligonal irregular amb cossos sobresortints a les cantonades a manera de torres coronades per merlets i diferents elements arquitectònics que li donen un aspecte de fortalesa. Al centre disposa d’un pati interior amb una magnífica galeria renaixentista. La visita s’ha de reservar prèviament a l’Oficina de Turisme. Tel.: 977651426.