VILA-SECA

MÉS A PROP QUE MAI

Un autèntic oasi per a unes vacances inoblidables en família. El clima i una gran diversitat en l’oferta turística la converteixen en una destinació ideal per gaudir de la natura, el benestar i la diversió durant tot l’any. Els gairebé quatre quilòmetres de platja d’alt valor paisatgístic són l’essència de la població. Caminant pel passeig que envolta la Pineda, s’arriba al parc del Pinar de Perruquet, un espai natural inspirat en els principals elements de la natura: el vent, la llum, l’ombra, la terra i l’aigua. Un lloc únic on seure a descansar i gaudir de les vistes.

Al mateix passeig destaca el símbol més representatiu de la Pineda: el grup escultòric Pineda, vuit pins de 24 metres d’alçada construïts amb 130 tones d’acer i coure. Dissenyats per l’artista Xavier Mariscal, han donat la volta al món com a símbol de Vila-seca, la Pineda Platja. A Vila-seca també es troba la Séquia Major.

Un espai protegit que obre les portes únicament d’agost a febrer, època en què les aus no nidifiquen. És la zona d’aiguamolls més important que existeix a Catalunya entre el delta de l’Ebre i el delta del Llobregat. Amb 17,3 hectàrees, la Séquia Major alberga una gran biodiversitat i representa un punt de pas i descans per a les aus migratòries. Allà es poden descobrir les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar que han deixat les aus.

L’oferta turística de Vila-seca inclou una gran varietat de propostes d’oci i entreteniment per a tota la família. D’una banda, PortAventura World, un dels complexos d’oci més grans d’Europa amb el parc Ferrari Land, únic al continent. I, per als apassionats de les activitats aquàtiques, tant Aquopolis Costa Daurada, el parc aquàtic més gran de Catalunya, com el Caribe Aquatic Park ofereixen espectaculars atraccions per passar un dia en família.

Uns cinc quilòmetres separen el centre històric de Vila-seca del nucli de la Pineda. És possible recórrer-los a peu o amb bicicleta, tot fent un agradable passeig pel raval de la Mar i a través de la passarel·la des de la qual es pot gaudir de fantàstiques vistes. Abans d’arribar a Vila-seca és obligat realitzar una parada al Parc de la Torre d’en Dolça. Edificada al segle XII, es va convertir en una guarnició permanent durant el segle XVI, època en la qual la pirateria va causar estralls.

Al centre històric de Vila-seca és possible conèixer els punts d’interès del seu patrimoni cultural, a través d’una ruta marcada amb tòtems identificatius situats en els monuments més rellevants.

Més informació: www.lapinedaplatja.info