TARRAGONA

PLATGES DE QUALITAT

Tarragona ha obtingut enguany quatre banderes blaves per les platges de l’Arrabassada, Savinosa, La Móra i Tamarit. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, atorga anualment el distintiu Banderes Blaves, reconegut a escala internacional, que valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Tamarit compta amb bandera blava des de l’any 2012; la Savinosa des de l’any 2010;

La Mora i Arrabassada des de principis dels noranta. Els objectius de les Banderes Blaves és elevar el grau de consciència ciutadana i d’intervenció de les autoritats sobre la qualitat de l’entorn de les platges i ports d’Europa i, en particular, de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària.

Les Banderes Blaves d’Europa són un símbol europeu de reconeixement i estimulació a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització dels recursos naturals i el respecte de l’entorn. Els criteris per obtenir la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees:

qualitat de les aigües de bany; informació i educació ambiental; gestió ambiental i seguretat, serveis i instal·lacions.

Recordar que està permès prendre el sol, banyar-se i practicar esports aquàtics a la platja. També s’hi poden fer trobades d’un màxim de 20 persones. Ara bé, recorda, a la platja… L’esport sempre s’ha de practicar sense contacte físic amb altres persones i no s’hi permeten els jocs col·lectius; cal mantenir sempre la distància de seguretat de 2 m entre persones; deixa lliure una franja de seguretat respecte de la primera línia de mar; accedeix a la sorra amb un calçat diferent del que utilitzis pel carrer; col·loca una estoreta entre la sorra i la tovallola; no hi romanguis més de 3 hores.