PORTS DE LA GENERALITAT

EL VALOR DE LA VELA

El mar és part de l’essència de Catalunya, un territori que té 780 kilòmetres de costa, 47 ports i 32.404 amarratges esportius, i la navegació esportiva i la navegació d’esbarjo formen part d’aquesta societat. Les administracions públiques, les federacions, els clubs nàutics, les escoles de vela i les associacions s’han unit en diferents projectes per promocionar la vela, popularitzar-la entre la ciutadania i donar-li un valor més social.

L’objectiu és oferir activitats al mar als habitants de poblacions costaneres, però també formar nens, nenes i joves en l’art de navegar, en els seus valors i en la seva cultura, independentment de les seves característiques físiques i el seu origen social. S’ha de destacar el paper de la Federació Catalana de Vela i les escoles de vela.

L’Esport Blau Escolar porta implícita una dimensió esportiva, com el coneixement dels conceptes bàsics de la navegació, així com una dimensió social amb la qual els alumnes es formen en hàbits saludables i valors socials i esportius.

El projecte Vela inclusiva promou la pràctica de l’activitat física i la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional. Es treballa des d’una perspectiva integradora amb l’objectiu de normalitzar la pràctica de la vela i garantir l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats.

Inter-vela pretén formar persones amb risc d’exclusió social per a què puguin convertir-se en monitors de vela i oferir-los-hi una sortida al món laboral.

Davant la situació actual, els ports, les instal·lacions nàutiques i les escoles de vela s’han preparat amb mesures de seguretat i higiene per a aquest estiu. Les activitats nàutiques ofereixen proximitat, activitats a l’aire lliure i un entorn saludable, segur i de confiança. Futurs navegants, les escoles de vela us esperen aquest estiu per gaudir navegant. Aprofiteu-ho!