PORT DE TARRAGONA

COMPROMÍS SOCIAL I CULTURAL

El Port de Tarragona ha tingut sempre una clara vocació d’implicació amb el territori, una vocació que va més enllà dels paràmetres empresarials i es tradueix en un fort compromís cultural i social amb la ciutat. El Moll de Costa és la seva marca cultural i ofereix un espai privilegiat plenament integrat a la ciutat, on la tradició es combina amb la modernitat i el dinamisme, un atractiu únic per al territori.

Al llarg de tot el moll hi trobem els tinglados 1 i 2, que acullen esdeveniments culturals i exposicions d’art, a més del tinglado 4, on actualment s’ubica el Museu Arqueològic de Tarragona. Un altre dels atractius és el Museu del Port, actualment tancat per rehabilitació i nova museografia, però que obrirà les portes en breu al tinglado 2. L’Arxiu del Port custodia i difon el patrimoni documental portuari i la joia més recent és el Teatret del Serrallo. Situat a l’edifici de l’antic Pòsit de pescadors, acull esdeveniments de caràcter cultural, educatiu i institucional.

Després de la visita cultural pel Moll de Costa, els visitants poden gaudir de la gastronomia típica del Serrallo, el barri mariner de Tarragona. Els seus restaurants i comerços, molts d’ells amb una trajectòria gairebé centenària, són ara en mans de fills i néts de pescadors i conserven l’essència marinera d’un espai amb una història eternament lligada al mar. El Pòsit, ubicat just a sota del Teatret del Serrallo, és un dels restaurants amb més història i tradició, on s’hi poden degustar els millors plats mariners de la costa tarragonina. L’oferta gastronòmica del barri és molt variada i d’una enorme qualitat. Restaurants com el Xaloc, Ca l’Eulàlia, Cal Joan, L’Àncora, La Botiga, el Taller, el Varadero o La Balandra són només algunes de les opcions a triar per menjar un bon arròs de peix, una mariscada o qualsevol altre plat de la típica gastronomia serrallenca, amb infinitat de gustos i textures que aconsegueixen acontentar els paladars dels més exigents.