L'HOSPITALET DE L'INFANT

ENTRE EL MAR I LA MUNTANYA

Mar o muntanya. Els que trien l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors com a destinació turística no han d’enfrontar-se a aquest dilema, atès que aquest lloc fusiona els dos elements. Amb les seves platges tranquil·les, de sorra fina i aigües transparents, ideals per a les famílies, i amb el seu paisatge ric en contrastos.

Aquí descobrireu un entorn amb un alt valor natural i també històric. Podreu gaudir de les visites guiades al patrimoni (a l’Hospital del Coll de Balaguer, fundat l’any 1344; al Petit Museu Antonio Bonet Castellana i al Poblat HIFRENSA; al molí d’oli de Vandellòs i al poble medieval de Castelló) 

Que s’oferiran fins al 13 de setembre, en grups reduïts i respectant les mesures per a la prevenció de la COVID-19. Més detalls a www.culturaalabast.cat.

Els que prefereixen l’oci lligat a l’esport poden escollir entre caiac, paddle surf, vela, banana, snorkel, etc. Cada estiu s’habiliten rutes submarines que es poden fer per lliure o amb monitor. I, molt a prop de les platges, es pot recórrer un bon nombre de senders de diferents dificultats i distàncies, a peu o amb bicicleta.

Tenim una extensa xarxa de camins que permeten gaudir de vistes espectaculars.

Com ara panoràmiques de la costa i les muntanyes litorals; paisatges protagonitzats pels característics marges de pedra seca de la zona; pels barrancs de la part més plana de les muntanyes; o per l’espai natural protegit del Torn.

Als que simplement volen relaxar-se els recomanem estirar-se sobre la sorra de qualsevol de les quatre platges del municipi, àmplies i gens massificades: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn o la de l’Almadrava. Totes amb certificat de qualitat ambiental EMAS i la Bandera Ecoplayas. Les tres primeres, a més, llueixen la Bandera Blava. Més informació a: www.hospitalet-valldellors.cat.