EXPERIÈNCIES

Al llarg del nostre territori hi ha llocs per descobrir, per gaudir, per viure, per compartir!

Experience Magazine t'hi porta!
figure

CATEDRAL DE TARRAGONA

Quan contemplem la catedral de Tarragona, ens sorprenem de la gran monumentalitat d’aquest edifici, a través del qual es pot fer una àmplia lectura històrica de la ciutat, des de la caiguda de l’Imperi romà fins ara. Aquesta joia espiritual i arquitectònica ofereix una visió transversal de totes les èpoques i períodes històrics. Les seves parets estan impregnades de traços romànics, gòtics, incorporacions del Barroc…

figure

PORTS DE LA GENERALITAT

El mar és part de l’essència de Catalunya, un territori que té 780 kilòmetres de costa, 47 ports i 32.404 amarratges esportius, i la navegació esportiva i la navegació d’esbarjo formen part d’aquesta societat. Les administracions públiques, les federacions, els clubs nàutics, les escoles de vela i les associacions s’han unit en diferents projectes per promocionar la vela, popularitzar-la entre la ciutadania i donar-li un valor més social.

figure

TANCAT DE CODORNIU

Sovint somiem en passar uns dies de vacances en paradisos llunyans, que veiem per la televisió o al cinema. Aquests llocs els tenim a prop de casa, com és el cas del ressort Tancat de Codorniu, una finca, completament emmurallada, que té més de 2.500 tarongers en plena producció.

figure

PORT DE TARRAGONA

El Port de Tarragona ha tingut sempre una clara vocació d’implicació amb el territori, una vocació que va més enllà dels paràmetres empresarials i es tradueix en un fort compromís cultural i social amb la ciutat. El Moll de Costa és la seva marca cultural i ofereix un espai privilegiat plenament integrat a la ciutat, on la tradició es combina amb la modernitat i el dinamisme, un atractiu únic per al territori.

figure

LA FIRA CENTRE COMERCIAL

La Fira Centre Comercial rep a tots els seus clients assegurant-los al màxim la seguretat i la higiene que marquen les actuals normatives. Garanteix la distància mínima establerta als protocols, disposa de dispensadors de gel repartits a les quatre plantes, de papereres especials per guants i mascaretes, hi ha més freqüència de neteja de les zones comunes i una major recirculació de l’aire.

figure

CATALUNYA ET PARLA DE VI

El vi forma part essencial de la història de Catalunya. A Tarragona ja es produïa vi en l’època dels romans pel seu clima suau i la seva proximitat al mar. El vi ha contribuït al sosteniment i desenvolupament econòmic del territori al llarg de moltes èpoques històriques i ha deixat empremtes importants: grans cellers de fama mundial; dotze denominacions d’origen; masies centenàries a on es treballava la vinya; edificis modernistes i avantguardistes que s‘han convertit en autèntiques catedrals del vi, i una tradició i cultura gastronòmica al voltant de la vinya que és un referent internacional.

figure

VIATGE EN CARRO PER TERRA DE VI

Aquest és el fil conductor d’una ruta rural que podeu gaudir pujats en un carro tirat per cavalls al municipi de Nulles (Alt Camp). És una proposta que us trasllada als antics recorreguts que es feien al territori; un retorn a les nostres arrels, quan la gent es desplaçava en carro. Gràcies a l’impuls de l’empresa experienciesrurals.com, passareu de ser espectadors a ser protagonistes del viatge.

figure

8 CASTELLS AMB HISTÒRIA

Castell de Catllar, Castell d'Altafulla, Castell de la Nou, Castell del Montornés, Castell de Vespella, Castell de Tamarit, Castell de Montoliu, Castell de Ferran...

figure

VIA VERDA

La Via Verda és una ruta que recorre l’antic trajecte que feia el ferrocarril que anava de la Pobla de Híjar (Terol) fins a Sant Carles de la Ràpita. Aquest itinerari ferroviari va ser clausurat l’any 1973. És un recorregut d’uns 27 km que enllaça les comarques de la Terra Alta i el Baix Ebre gràcies a la renovació d’aquest espai per a la pràctica del cicloturisme, per muntar a cavall o per anar a peu. 

figure

HIDROGEN VERD

Les comarques de Tarragona són les grans proveïdores d’energia de Catalunya (la provinent de l’urani i del petroli però també de renovable) i les grans fabricants de productes químics.