Els Fogons del Drac, un nou espai gastronòmic de menjar casolà al Baix Gaià

El restaurant Fogons del Drac, especialitzat en cuina casolana, ha obert portes aquest setembre a la Riera de Gaià. Ubicat en una masia rústica del carrer Sant Joan construïda el 1800, el local ofereix “el gust de sempre: brasa de llenya, cuina casolana i el xup xup de l’àvia”, tal com apunta el seu gerent, Roberto Iserte. Amb el màsterxef Xavi Rosselló al capdavant de la cuina, els Fogons del Drac  vol convertir-se en un referent de carn a la brasa, cargols i calçotades a la zona del Baix Gaià.

L’espai s’ha pogut adaptar sense problemes a la situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, ja que compta amb diferents sales on poden menjar grups de 10 persones com a màxim. A la resta de sales, hi han ubicat més taules, però sempre respectant la separació pertinent. La capacitat total del restaurant és de 200 persones, tot i que mentre duri l’emergència sanitària l’aforament queda reduït a 150. Destaca també una àmplia terrassa que presideix l’entrada principal del restaurant.

Pel que fa a la cuina, el local ofereix menjar casolà i de la terra i compta amb una extensa carta de plats “fets amb els millors productes de proximitat i maridats amb els millors caldos de les diferents DO”, com apunten els propietaris. Entre setmana, obre només al migdia, excepte el dimarts, amb un menú per 13,90 euros amb beguda i 11,90 euros sense. Els caps de setmana, el menú del migdia val 29 euros i disposa també de servei de sopars amb una oferta variada i diferents menús degustació. Per als que tinguin més gana, disposa de tres menús: el menú graellada (33 euros), el menú “xuletón” (49 euros) i el menú “xuletón de vedella madurada” (56 euros).

El restaurant ha implementat també un menú d’esmorzars de forquilla, a partir de les 9h, per cobrir la demanda dels matins, rutes dels ciclistes i visitants de la zona. Per altra banda, l’espai compta amb una seixantena de referències de vins de diferents DO i set referències de caves per a satisfer tots els paladars.

La carta es pot consultar a la web www.elsfogonsdeldrac.cat i el telèfon per fer la reserva és el 977 655 159.

Deixa un comentari