Victòria de Sébastien Ogier-Benjamin Veillas al RallyRACC 2022

El triomf d’Ogier, vuit vegades Campió del Món, és el quart d’aquest pilot francès de 38 anys en la cursa catalana

Imatge de la cerimònia de lliurament de premis al podi, situat al Passeig Jaume I de Salou (Aj. de Salou)

L’equip francès format per Sébastien Ogier – Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) s’ha endut la victòria absoluta en el 57 RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, Rally de España 2022, penúltima prova del Campionat del Món FIA que s’ha desenvolupat durant tot el cap de setmana a Salou, PortAventura World i la Costa Daurada. El triomf d’Ogier, 8 vegades Campió del Món, és el quart d’aquest pilot francès de 38 anys en la cursa catalana.

D’aquesta manera, finalitza un multitudinari RallyRACC 2022, amb 107 cotxes en la sortida i una gran quantitat de públic seguint el ral·li, un important èxit esportiu i d’expectació que passarà a la història com una de les edicions més notables que es recorden.

Aquest diumenge al migdia ha tingut lloc la cerimònia de lliurament de premis al podi, situat al Passeig Jaume I de Salou, amb l’assistència de l’alcalde, Pere Granados, acompanyat del president del RACC, Josep Mateu, i diverses autoritats. L’alcalde ha manifestat la seva satisfacció “perquè, un any més, Salou hagi acollit aquesta edició del RallyRACC”, tenint en compte que “venim de dos anys de pandèmia que han estat molt irregulars, però, enguany, hem vist més gent que mai”. Així mateix, ha afegit que “ahir, al tram urbà, Salou era ple de gom a gom, així com també la restauració i l’allotjament han estat plens aquest cap de setmana”. En aquest sentit, “estem molt contents perquè és una manera d’acabar la temporada d’estiu amb molta gent a casa nostra, destacant que són persones que venen d’arreu del món”. “Salou en aquest moment no només és la capital de la Costa Daurada, sinó que podem dir que és la capital del món del motor”, ha afirmat.

Pel que fa a l’any vinent, Granados ha assenyalat que “nosaltres treballarem perquè Salou i la Costa Daurada tinguin el Rally al 2023, però si no és possible tindrem una altra prova molt important, també, que estaria relacionada amb el motor”.

Per l’alcalde, “el Rally no desapareixerà mai de Salou ni de la Costa Daurada, perquè som grans organitzadors. Tothom que ha vingut se’n va amb un grau de satisfacció molt alt, tant els turistes, com l’organització i els promotors del RallyRACC”.