El Port de Tarragona finalitza amb èxit les tasques per a la regeneració de la platja de La Pineda

La platja rep una aportació extra de 100.000 metres cúbics de sorra abans de l’estiu

La platja de la Pineda ha rebut l’aportació de 100.000 metres cúbics (Port de Tarragona)

La platja de la Pineda (Vila-seca) ha rebut una aportació extra, just abans de l’estiu, de 100.000 metres cúbics de sorra. Es tracta d’uns treballs que ha liderat el Port de Tarragona, que cada any s’encarrega d’aquesta tasca amb l’objectiu d’evitar la regressió de la platja. Les obres han tingut una durada de poc més de dues setmanes i actualment s’estan duent a terme les últimes intervencions de retirada de les canonades utilitzades per transportar els sediments fins la platja. L’acció complementa l’objectiu dels espigons de contenció dels Prats i del Racó, que permeten el retorn de l’equilibri mediambiental de la zona a llarg termini, evitant la pèrdua de sorra de la platja.

Amb voluntat de conservar l’espai natural en les condicions òptimes, el Port de Tarragona destaca en un comunicat que han utilitzat un dragatge específic per evitar malmetre l’ecosistema. D’aquesta manera, la maquinària que s’ha utilitzat per fer el dragatge també ha servit per controlar la terbolesa de l’aigua.

Per millorar aquest aspecte, s’han col·locat unes cortines per minorar-la. A la vegada, també s’han fet servir sonars i submarinistes que han supervisat que les tasques de dragatge no perjudiquessin a la flora de la zona, especialment una alga marina inclosa en el llistat d’espècies silvestres de protecció especial, la Cymodocea nodosa.