Vuit restaurants de l’Alt Camp ofereixen sopars maridats amb vins de la DO Tarragona

L’Ajuntament de Valls, amb el suport de la DO Tarragona, organitza entre el 25 de setembre i el 16 d’octubre, una sèrie de sopars maridats amb vuit restaurants de Valls i comarca en els quals aquest sector oferirà menús gastronòmics confeccionats expressament per aquest projecte que aniran acompanyats dels vins de vuit cellers a partir de les propostes que els han fet arribar els enòlegs de cada celler.La iniciativa d’aquests ‘Maridatges de Verema’ coincideix amb els actes programats a la II Festa de la Verema a la DO Tarragona, que tindrà lloc aquest cap de setmana, entre el 25 i el 27, a nou cellers de la DO Tarragona de les comarques de l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre. De fet, els impulsors de la iniciativa consideren que el sector del vi està fent un gran esforç per intentar normalitzar la situació que vivim, afirmant que totes les iniciatives es faran complint escrupolosament els protocols anti-Covid 19 i amb l’aforament limitat i controlat.

Els sopars maridats, amb reserva prèvia

Tots els sopars de la proposta ‘Maridatges de Verema’ tindran lloc a les 21h i cal reserva prèvia directament a cada establiment. Els restaurants que participen en aquesta nova iniciativa que té com a objectiu la promoció de la gastronomia local i comarcal i també els vins de la DO Tarragona son Masia del Pla, conjuntament amb el Celler Mas Vicenç (25 de setembre); Restaurant el Tast, de l’Hotel Class i el Celler Vinyes del Tiet Pere de Vilabella (26 de sembre); el Portal 22 i Celler Blanch de Puigpelat (1 d’octubre); Restaurant Cervelló de Fontscaldes i Celler del Cesc de Nulles (2 d’octubre); Restaurant El Tros i Estol Verd Celler de Rodonyà (3 d’octubre); El Trispolet i Celler Sanromà de Vila-rodona (9 d’octubre); Roquet Cafè i Mas Bella de Masmolets (10 d’octubre) i Restaurant Casa Fèlix i Vins i Caves Vives Ambròs de Montferri (16 d’octubre). Els preus dels menús van dels 35 als 38 euros i les places són limitades.

2a edició de la Festa de la Verema

Després de la bona acollida l’any passat de la primera edició de la Festa de la Verema de la DO Tarragona en la qual els cellers van proposar diverses activitats lúdiques i divulgatives al voltant de la verema, enguany 9 cellers han volgut mantenir aquesta proposta tot i la incertesa generada en les últimes setmanes.

Enguany a la Festa de la Verema hi participen Vinyes del Tiet Pere de Vilabella, Celler Mas Bella de Masmolets, Vinya Janine de Rodonyà, Cellers Blanch de Puigpelat, Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, Adernats de Nulles i de la Ribera d’Ebre Celler Pedrola de Miravet, Molí de Rué de Vinebre i Vins i Olis Suñer de Ginestar.

Tots aquests cellers proposen activitats ben diverses adreçades a les famílies o a grups d’amics al voltant de la verema, la feina de l’enòleg o el viticultor que van des de la trepitjada de raïm a l’antiga, fins a un esmorzar de veremador, passant per descensos en kayac per l’Ebre acompanyats d’un tast de vins; un concurs de beure en porró, berenars amb brasa, passejades per la finca, sopars de final de verema o un escape room.

El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, assegura que “el sector del vi ha fet un gran esforç per adaptar l’enoturisme als protocols sanitaris anti-Covid”. En aquest sentit, totes les visites tindran l’aforament limitat amb grups de 10 com a màxim que no tindran contacte entre ells, s’oferirà gel desinfectant en tot moment i també s’haurà de mantenir la distancia de seguretat i fer servir la mascareta.

Tota la informació amb preus, horaris i telèfons de reserva i informació la podeu trobar a www.dotarragona.cat

Deixa un comentari