Una vintena de restaurants i allotjaments participaran a les Jornades Sabors de la Conca de tardor

La tòfona, el safrà, les castanyes i els bolets protagonitzaran els menús i les degustacions de les jornades, del 4 de novembre al 19 de desembre

Presentació de les Jornades ‘Sabors de la Conca de tardor’ al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí (AEHT)

Aquest dimecres s’han presentat les Jornades ‘Sabors de la Conca de tardor’ al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, que estan organitzades per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà i Muntanyes de Prades i per la Cooperativa Fet a la Conca. Així doncs, productors i hostalers s’uneixen de nou per promoure La Conca de Barberà com a destí gastronòmic de referència. Les jornades també compten amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de Conca Activa.

Roda de premsa de presentació de les jornades, amb productes km 0 de la Conca (AEHT)

‘Sabors de la Conca de tardor’ dóna continuïtat a les Jornades Sabors de la Conca amb Bacallà que es van celebrar durant la primavera; “aquest cop amb productes de la temporada actual com són la castanya, la tòfona, el safrà i els bolets”, ha comentat Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà.

Així doncs,15 restaurants serviran menús i degustacions durant gairebé un mes i mig, concretament del 4 de novembre al 19 de desembre, i 6 allotjaments oferiran pernoctacions per completar l’experiència al destí.

Per altra banda, Fet a La Conca, cooperativa agroalimentària formada per 17 empreses, serà la que proveïrà als restaurants dels productes que necessiten per elaborar els menús i degustacions. Estabint-se així una col·laboració imprescindible entre ambdós. Com ha destacat Joan Cartanyà, president de Fet a la Conca: “A la tardor sembla que tot mori, però és l’època en que es cullen les olives i en que elaborem el vi. Al contrari del que es creu, és una època de creixement i no de davallada. Producció i restauració han d’anar donats de la mà”. Com també ha afirmat Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà: “Aquestes jornades són també una iniciativa per ajudar al món agrícola”.

Durant la presentació, la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, ha volgut expressar el seu suport a iniciatives com les presentades avui, que ajuden a promocionar i donar valor a la comarca. Finalment, Josep Maria Vidal Minguella, representant del Consell Comarcal de la Conca de Barberà dins el Consorci Leader esmentat, ha destacat que “per estimar la Conca cal conèixer-la, i qui millor que els productors i restauradors que treballen el producte per fer-ho”. I ha afegit: “el paisatge ens defineix i durant les jornades el podreu trobar a cada plat”.

Les videoreceptes

Durant la roda de premsa també s’han presentat les videoreceptes Gustum impulsades pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. Els establiments que hi participen són associats de l’AEH Conca de Barberà i Muntanyes de Prades i les videoreceptes s’estrenaran setmanalment a les xarxes socials de Conca Activa . Ja podeu visualitzar el primer vídeo aquest enllaç.