Tot a punt per les IV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Salou

Una vintena de restaurants oferiran, del 14 d’abril al 7 de maig, menús diversos elaborats amb arròs Bayo, acompanyats de vins i caves de Raventós Codorniu

Presentació de les IV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Salou (Aj. de Salou)

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou i l’Ajuntament de Salou han presentat, aquest matí, la quarta edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que compten amb el patrocini d’Arròs Bayo i Raventós Codorniu.

Del 14 d’abril al 7 de maig, fins a 20 restaurants participaran en aquesta ja consolidada iniciativa, elaborant uns menús d’excel·lent qualitat, amb l’arròs Bayo com a protagonista, i que aniran maridats amb vins i caves de Raventós Codorniu.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “l’arròs és un producte que té identitat pròpia salouenca, perquè els restauradors, el que heu fet amb la vostra proposta gastronòmica és donar-li un caràcter propi”.

També ha parlat del fet que la gastronomia i la restauració de Salou “ens reforcen com a municipi turístic potent”, per la professionalitat i implicació dels professionals i les seves ganes de participar en les iniciatives que sorgeixen i s’impulsen, tant des de l’Ajuntament de Salou com des de l’AEH Salou. “Aquesta unió i ganes de col·laborar són bàsiques i molt importants”, a la vegada que “necessàries per tenir èxit”, ha afirmat.

La Nit dels Sommeliers

Per últim, l’alcalde ha fet referència al fet que “comencem a ser una referència en l’enoturisme”, tot recordant que aquesta setmana s’ha celebrat, amb gran èxit a Salou, la Nit dels Sommeliers, de l’Associació Catalana de Sommeliers, la qual organitza presentacions de vins, caves, corpinnats, etc. a la capital de la Costa Daurada. Un fet que “valorem moltíssim”, ha dit, perquè “el professional també fa turisme quan es desplaça; i, en aquest cas, és un turisme de negoci que fa possible que Salou es posicioni com a epicentre d’oferta de professionalitat enològica”.

Finalment, Granados, ha explicat que com a responsable a la Diputació de Tarragona de l’àrea de Projectes Europeus “estem treballant un projecte sobre oleoturisme, amb 5 províncies més de l’Estat espanyol; i, des de Salou, ens posicionarem en aquesta nova fórmula”.

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha explicat que enguany hi ha 5 restaurants participants més que l’any passat, la qual cosa indica que aquesta iniciativa, ja consolidada, va a més per l’èxit que assoleix cada any, en plena primavera i en portes de la temporada. Així mateix, ha anunciat que, com a novetat, “el fi de festa el farem coincidir amb un altre esdeveniment també consolidat, la Fira Sabor Salou, amb un arròs popular”, el 7 de maig.

Per la seva part, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, ha explicat que “l’arròs és un producte transversal, amb el que cuinar un plat ric o econòmic. És un símbol a nivell gastronòmic i cultural que ens permet fer jornades amb un producte de quilòmetre 0, que totes i tots considerem nostre”.

El director comercial d’Hostaleria de Bayo, Santos Martínez, ha explicat que “la província de Tarragona és la tercera zona d’Espanya que més arròs planta i més arròs obté”. Per a aquestes jornades gastronòmiques, ha dit, “volem aportar carinyo i emocions”; y que “els restauradors estigueu confortables amb el nostre producte, fent que Bayo triomfi de la vostra mà”.

Finalment, Quim Casacoberta, representant de Raventós Codorniu, ha manifestat que “us acompanyarem amb productes molt singulars de la zona del Penedès”. I ha fet referència a la voluntat de Raventós Codorniu de “donar valor a la terra i als elaboradors dels vins i caves que maridaran amb les jornades”

L’acte de presentació també ha comptat amb una degustació d’arròs Bayo, cuinat per Edu Cuesta, del restaurant MRKT de Edu Cuesta, maridat amb vins i caves de Raventós Codorniu. En concret, s’ha servit un arròs, de la varietat Carnaroli Reserva, de calçots amb romesco i sípia.

Salou, un sabor de tot l’any

Aquestes jornades formen part de l’agenda gastronòmica de Salou per a aquest 2023, ‘Salou, un sabor de tot l’any’, amb una desena d’iniciatives, i que obeeix a l’estratègia de desestacionalització de la temporada, a través de la gastronomia; i de l’agenda gastronòmica de la Federació AEHT, la qual organitza trenta jornades gastronòmiques anuals arreu de la província de Tarragona; entre elles, les de Salou.

Els menús es podran consultar, properament, a la web de l’AEHT i de l’Ajuntament de Salou.