Els allotjaments rurals de les Terres de l’Ebre esperen omplir un 90% de places però només durant tres dies
El sector turístic de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre prepara la primera Setmana Santa després de la pandèmia amb la previsió d’ocupar el 80% de les places d’allotjament. Es tracta, segons la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), d’una xifra lleugerament superior respecte al mateix període de 2019 i que suposa, per a l’entitat, un retorn “total” a la normalitat. La destinació rebrà, principalment, visitants de proximitat i del sud de França, que complementaran el turisme esportiu i familiar. Al delta de l’Ebre, els allotjaments rurals també esperen arribar a ocupacions d’entre el 80 i el 90%, però només durant tres dies del segon cap de setmana festiu.
La majoria dels establiments de la demarcació de Tarragona estan oberts aquesta Setmana Santa. Els càmpings i els apartaments turístics ho fan de forma gairebé total mentre que la planta hotelera en un 75%. Els allotjaments hotelers ofereixen unes 42.000 places de les més de 61.000 disponibles. De fet, hi ha un 25% més d’aquests establiments oberts respecte a l’any 2019, abans de la pandèmia.
“Estem contents perquè preveiem una alta ocupació, si la climatologia ens acompanya”, ha manifestat la presidenta de la FEHT, Berta Cabré. Per sectors, l’hoteler preveu una ocupació al voltant del 80% en la majoria dels establiments entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua. Alguns d’ells podrien arribar al 95% entre el dijous i el dissabte.
Pel que fa als càmpings, els d’interior rondaran el 85% en bungalows i el 65% en parcel·les, mentre que els establiments de costa confien tenir un 85% d’ocupació en bungalows i un 75% en parcel·les. En el cas dels apartaments turístics també s’espera una ocupació entre el 80% i 90%. A la demarcació hi ha gairebé 25.000 places disponibles i l’ocupació final la determinaran les reserves de darrera hora, que estan subjectes a la climatologia.
Turisme de proximitat i esportiu
Els turistes que s’allotjaran aquests dies festius a la destinació seran majoritàriament de proximitat, procedents de Catalunya i de l’Estat Espanyol, com ara del País Basc, Navarra i Aragó, però també rebrà turistes francesos. “Aquests turistes es combinen amb els grans esdeveniments esportius que tenim a la zona i això és un fet destacable, que motiva l’alta ocupació perquè 30.000 esportistes acompanyats de les seves famílies gaudeixen aquests dies de la nostra destinació”, afegeix Cabré. De fet, apunta, moltes famílies allargaran l’estada esportiva.
“És un reclam que ens ajuda molt a allargar o desestacionalitzar la temporada. Ens va molt bé”, reconeix el director de l’hotel Sol Cambrils, Gustavo Cabedo. En el seu cas, explica que els esdeveniments d’oci, esports o negocis els permeten mantenir obert l’establiment durant deu mesos, més enllà del període estival i d’operacions de l’Aeroport de Reus.
Menys dies de pernoctació a l’Ebre
Els allotjaments rurals de les Terres de l’Ebre, precisament, tornaran a viure una Setmana Santa marcada per una diferenciada dualitat. D’una banda, els dies que van entre el primer cap de setmana i dimecres, amb una ocupació mitjana “molt baixa”, del 10%. De l’altra, el segon cap de setmana de Pasqua, de dijous a dilluns, amb una previsió inicial del 80% que, gràcies a les reserves d’última hora, es podria enfilar fins el 90%, segons calcula el president de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), Juanjo Bel.
A la Terra Alta, la previsió mitjana d’ocupació per aquesta Setmana Santa superarà el 80%. Segons les dades de l’Associació de Turisme Rural de la comarca, un 90% dels allotjaments estaran plens entre els dies 6 i 11 d’abril, però els dies anteriors i també els posteriors es preveu que l’ocupació es mantingui en un 75%. Són dades molt similars a abans de la pandèmia, que ja s’havien fregat l’any passat per aquestes dates. “Diria que ens hem recuperat i l’ocupació és bona”, ha remarcat la presidenta de l’entitat, Pilar Miró. Els visitants a la comarca per Setmana Santa provenen sobretot de Catalunya, especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona, però també n’hi ha molts de l’Aragó i el País Valencià.