Tarragona ofereix contacontes i visites guiades per Setmana Santa

Turisme ofereix propostes per atreure turisme familiar i de proximitat i per difondre la història entre visitants i residents

L’escriptora i mestra Rat Cebrián ha preparat sessions de contacontes, del 27 de març al 5 d’abril, als monuments de la Tàrraco Romana

Aquesta setmana s’ha presentat la programació de contacontes i visites guiades que Tarragona Turisme oferirà a la ciutat durant la Setmana Santa per atreure el turisme familiar i de proximitat i difondre la història entre visitants i residents. Les accions estan emmarcades dins del projecte ‘T’expliquem Tarragona’ que, segons ha explicat la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó, vol “transmetre el coneixement a través d’activitats de difusió cultural i turística adaptades a joves i infants”. L’objectiu, en paraules de Pastó, és que visitants i ciutadania de Tarragona “s’enamorin de la nostra història”.

La programació consta, d’una banda, de sessions de contacontes, del 27 de març al 5 d’abril, a la maqueta de Tàrraco de l’Antiga Audiència, les Muralles, Marina Port Tarraco, l’Amfiteatre i el Pont del Diable, amb sessions de matí i tarda. Les sessions de contacontes formen part del projecte ‘La Nena d’Ivori’, redactat per l’escriptora i mestra Rat Cebrián, i que compta amb la participació de l’escriptor Toni Solé, la periodista Cristina Serret i l’il·lustrador Armand. El projecte tindrà un llibre amb tots els contes (un total de deu a sengles espais de la ciutat), de deu tríptics juvenils il·lustrats i deu vídeos, un per a cada conte. La inscripció per a les sessions es gratuïta i es podrà fer online en els propers dies.

Visites guiades a la Tàrraco Romana

El segon bloc de la programació de Setmana Santa són les visites guiades gratuïtes a espais de la Tàrraco romana, medieval i modernista, amb AGUICAT, l’associació que uneix els guies professionals habilitats per la Generalitat de Catalunya. Les visites estan adreçades a la ciutadania de Tarragona a través de les associacions de veïns i de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), que vehicularan les inscripcions a l’activitat.

Sota el nom ‘Un tastet per la història de Tarragona. L’empremta romana, medieval i modernista’, les visites tindran lloc del 27 de març al 5 d’abril (16.30 h) i, des del Portal del Roser, passaran per la Casa Ximenis, el Passeig Arqueològic, la plaça del Pallol, el carrer Cavallers, el carrer Major (Antic Ajuntament i porxos del carrer Merceria), la façana de la Catedral, l’antic hospital de Santa Tecla, la plaça del Fòrum, el call jueu, la capçalera i entrada del Circ (Rambla Vella), l’Amfiteatre des de dalt, el Balcó del Mediterrani, la Rambla Nova i la Casa Salas, en un recorregut de dues hores i mitja de durada aproximada.

Tant les sessions de contacontes com les visites guiades es faran amb totes les mesures de seguretat i higiene que marqui el PROCICAT en el moment de realitzar-se, especialment quant a aforament màxim permès. Igualment, és obligatori l’ús de mascareta i guardar la distància de seguretat i es proporcionarà gel hidroalcohòlic al públic assistent a totes les activitats.