L’ocupació per Setmana Santa es preveu entre un 80% i 90% als allotjaments turístics de la demarcació

L’AEHT i l’AHPT estimen que l’ocupació és gairebé total en la majoria dels 130 establiments associats que obren aquests dies

Imatge d’arxiu de l’Hostal Sport de Falset (MAOZ ELIAKIM /)

L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AHPT) ha donat a conèixer l’ocupació real dels hotels associats de tot el territori. L’entitat recorda que la realitat del sector no es veu representada només a través dels allotjaments de Salou, Cambrils i la Pineda i, per aquest motiu, les dades de previsió d’ocupació també inclouen el Delta de l’Ebre, Tarragona Ciutat, Reus, Conca de Barberà, Priorat, Alt Camp, Baix Gaià o Baix Penedès. Es tracta d’establiments vacacionals, però també hotels urbans, cases rurals i petits establiments familiars.

Des de l’AEHT i l’AHPT estimen d’una ocupació d’entre el 80 i el 90% de mitjana durant aquesta Setmana Santa. Pel que fa a aquells establiments associats que no han obert, asseguren que “no ho han fet per una manca de demanda, sinó pels costos propis de l’obertura, la manca de demanda que es preveu pasada la Setmana Santa fins la temporada d´estiu i els tràmits/ costos que comporta treure als treballador de l’ERTO per només una setmana”.

A continuació es detallen les ocupacions dels establiments facilitades pels membres de la junta de l’AEHT i de l’AEHPT, que reflecteixen la realitat dels dels diversos territoris que representen:

Terra Alta
95%

Baix Ebre
90%

Montsià
90%

Priorat
100%

Conca de Barberà
100%

Valls – Alt Camp
90%

Reus
Pocs establiments oberts al 40%

Baix Penedès
Pocs Establiments oberts al 80%

Baix Gaià
Pocs establiments oberts al 80%

Tarragona
80% als establiments oberts