Tarragona estrena un mapping nadalenc que projecta el passat romà de la ciutat

L’espectacle de la torre del Pretori inclou la nina d’ivori com a nexe amb les imatges de Nadal en una exhibició de vuit minuts de durada

Una de les imatges projectades durant el mapping nadalenc que s’ha visionat a la torre del Pretori de Tarragona (Cedida)

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha estrenat aquest dimarts un mapping a la torre del Pretori que ha arrencat amb la projecció del passat romà de la ciutat i amb la nina d’Ivori- trobada a l’interior del sarcòfag d’una nena a la Necròpolis Paleocristiana tarragonina-, com a nexe amb imatges representatives de Nadal. L’espectacle audiovisual ha tingut una durada de vuit minuts i s’han fet passis cada quinze minuts, els quals s’han pogut veure des del passeig de Sant Antoni i des de l’interior del Circ romà. Fa sis anys, la mateixa empresa va fer un mapping a la façana de la Catedral per celebrar el Cap d’Any. Ara, s’ha repetit la iniciativa amb l’objectiu d’atraure visitants a la ciutat durant aquestes festes nadalenques.

La responsable de l’empresa Project Visual i encarregada de la projecció a la torre del Pretori de Tarragona, Meritxell Vallverdú, ha explicat que no podien “obviar” de cap de les maneres la Tàrraco romana a l’inici de l’audiovisual. Per aquesta raó, han projectat imatges de soldats romans i d’altres relacionades amb aquesta època. Així mateix, ha detallat que ha estat “bastant senzill” adaptar l’espectacle de llums i so a l’edifici perquè no té una “arquitectura difícil”.