El Magatzem Reial prepara als infants per la cavalcada centenària de Tarragona

Tot a punt perquè patges i infants es trobin al Refugi 1 del Moll de Costa del 27 al 30 de desembre

Presentació del Magatzem Reial, on patges i infants es trobaran al Refugi 1 del Moll de Costa, del 27 al 30 de desembre (Tjerk van der Meulen)

Per tercer any consecutiu, el Magatzem Reial, que s’ubicarà al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona, tornarà a obrir les seves portes, aquest dimarts 27 de desembre, per tal de preparar i embolicar tots els regals que repartiran els Reis d’Orient als infants de la ciutat durant la nit del 5 de gener.

A aquesta iniciativa de l’Ajuntament, se suma enguany el Port de Tarragona com a coorganitzador i també, com a novetat, l’equipament comptarà amb la col·laboració de la Fundació Estela, que adherida a la Xarxa Santa Tecla, incorpora alguns dels seus usuaris i usuàries del taller ocupacional a l’equip de patges reials del Magatzem.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Inés Solé, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, i la responsable del Taller Ocupacional de la Fundació Estela, Fátima Ventosa, han visitat el Magatzem. Han estat rebuts per nombrosos patges reials que ja s’han instal·lat allí i aquests dies estan treballant intensament en el muntatge per tal d’acollir, durant quatre dies, la visita dels nens i nenes de la ciutat.

L’alcalde, Pau Ricomà, ha expressat que “el Magatzem Reial es consolida enguany”. “Després de néixer com a conseqüència de la pandèmia, els tarragonins i tarragonines ens l’hem fet nostre i ens impregna de la màgia dels Reis d’Orient”, ha afirmat l’alcalde. Per la seva banda, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, s’ha mostrat satisfet per la coorganització de la iniciativa i per “tornar a acollir de manera ja consolidada a les instal·lacions del Moll de Costa aquest esdeveniment del qual, tan grans com petits, gaudirem aquest Nadal”. La consellera Solé ha volgut posar en valor el paper del Magatzem Reial entre els infants de Tarragona. “Aquí fem pedagogia tot explicant les carrosses i la nostra cavalcada centenària als més petits. Això fa únic el nostre magatzem Reial i el diferencia de la resta”.

Un equip de patges reials inclusiu

La principal novetat d’enguany és que el Magatzem Reial incorpora al seu equip de patges a diferents usuaris i usuàries del taller ocupacional de la Fundació Estela per a la discapacitat. Tal com ha explicat la consellera Inés Solé, “la inclusió de la Fundació Estela al Magatzem Reial és a tots els efectes, doncs les seves usuàries s’incorporen amb les mateixes condicions i responsabilitats que qualsevol altre entitat del Magatzem, i això ens omple d’orgull”.

La responsable del Taller de la Fundació Estela, Fátima Ventosa, ha manifestat la satisfacció i il·lusió de tots els membres de la Fundació per haver estat escollits per participar en aquest esdeveniment tan especial. “Ens sentim agraïts i implicats en aquesta proposta realment inclusiva per a la ciutat”, ha dit Ventosa. “Per a les persones del Taller Ocupacional Estela suposa un revulsiu terapèutic acomplir tasques que desperten tanta il·lusió vers la ciutadania” – i ha conclòs –“ Aquesta activitat ens dona l’oportunitat de visibilitzar que és possible una plena inclusió de les usuàries en activitats consolidades en el calendari festiu i cultural de la ciutat”.

El Magatzem ja té imatge pròpia

El Magatzem Reial no només estrena aquest 2022 un nou equip de patges sinó que també avui ha donat a conèixer la seva imatge oficial. Obra del tarragoní Octavi Torné, la il·lustració és protagonitzada per l’elefant centenari, acompanyat de les figures del dromedari i el cavall alat. La imatge recull l’esperit d’aquest espai també gràcies a les columnes de regals i les corones que llueixen els Reis d’Orient.

El Magatzem Reial en xifres

Fins a 9.600 persones està previst que passin pel Magatzem Reial a partir del pròxim dia 27 i fins al 30 de desembre a les 160 visites guiades (46 per dia) que realitzaran els diferents patges per les dotze carrosses de la Cavalcada de la ciutat, així com podran ser testimonis de com els ajudants de ses majestats d’Orient organitzen tots els paquets que faran arribar a les llars tarragonines la nit més màgica de l’any. Al final d’aquest recorregut, els nens i nenes que ho desitgin podran deixar la seva carta a la Bústia Reial.

El Magatzem obrirà de 10 a 13.30 h i de 16 a 20 h, els dies 27, 28 i 29 de desembre. El dia 30, el recinte només estarà obert en horari de matí. Cada hora es realitzaran 6 passis, de 60 persones cadascun.

Les invitacions per accedir al recinte estan disponibles al web entrades.tarragona.cat