Tarragona converteix la Fira del Vi en la ‘Festa del vi’, amb 15 dies d’activitats

La festa organitzada per la DO Tarragona presenta, del 20 de maig al 5 de juny, la Ruta del Vi, tasts, música, cinema, conferències i la Fira del Vi

D’esquerra a dreta, Montse Adán, Vicenç Ferré, Pau Ricomà i Dídac Nadal fent un brindis per la ‘Festa del Vi’ de la DO Tarragona (TGN Comerç)

La tradicional Fira del Vi de la DO Tarragona es reconvertirà enguany en la ‘Festa del Vi’.Del 20 de maig al 5 de juny, Tarragona viurà un esdeveniment amb propostes enoturístiques i enoculturals per a tothom: tasts de vins, cinema, música, conferències, la Ruta del Vi i la Fira del Vi.

Durant la roda de premsa de presentació, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha subratllat que el format de festa del vi “no és flor d’un dia, ja que respòn a una estratègia del sector enoturístic que vol contribuir a la desetacionalització de l’activitat turística tot l’any”. Ricomà també ha celebrat que els propers caps de setmana “Tarragona bullirà d’activitats com la Festa del Vi, Tarraco Viva, entre d’altres”.

Per la seva banda, el conseller de Comerç i president de l’Empresa de Mercats Municipals de Tarragona, Dídac Nadal, ha posat l’accent que “l’objectiu de la Conselleria d’ocupar la ciutat amb activitats encaixa amb les experiències que podrem gaudir en la Festa del Vi, durant 15 dies”.

La representant de Port-Ciutat del Port de Tarragona, Montse Adan, ha recordat la vinculació històrica del Port de Tarragona amb el vi. El Museu del Port participarà en la Festa del Vi amb l’organtizació de dos tasts de vins.

El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, ha presentat el calendari d’activitats i s’ha referit al lema de la Festa del Vi, “Sanahuja torna a la ciutat”. Ferré ha explicat que aquest lema ho insinua amb una broma poètica: “hem inventat un personatge del s. XIX que torna per veure com està això del vi a Tarragona. És una picada d’ullet al passat, perquè Tarragona té un passat vinícola gloriós que nosaltres aspirem a representar amb la màxima dignitat i legitimitat. Sanahuja és aquest passat que reivindiquem des d’un present actualitzat, des dels bars i tasques que avui ofereixen el vi a Tarragona i on la D.O. Tarragona ha de tenir un lloc destacat”.

Podeu consultar les activitats programades aquí.