Salou renova les instal·lacions per a la pràctica de la cal·listènia a les platges

Les noves estan homologades i permeten fer competicions de caire professional, que s’organitzaran de cara al futur

Les noves peces per a la cal·listènia s’han col·locat una dotzena d’estructures noves a la platja de Llevant, i les existents es reubicaran a la platja de Ponent (Aj. de Salou)

L’Ajuntament de Salou ha renovat les instal·lacions per a la pràctica esportiva de la cal·listènia, a la platja de Llevant. I a la platja de Ponent ha reaprofitat les antigues estructures ubicades, fins ara, a Llevant.

Cal dir que la cal·listènia, del greg “kallos” (bellesa) i “shtenos” (fortalesa), és un sistema d’exercici físic en el què l’interès es troba en els moviments de grups musculars, en la potència i l’esforç, amb una voluntat d’adquisició de fortalesa física a través de l’entrenament, amb l’objectiu de poder-ho realitzar amb una certa estètica. Aquests espais també són denominats com a zones workout.

Pel que fa a l’equipament de la platja de Llevant, situat a la prolongació del carrer Joan Miarnau, se n’han retirat les estructures existents, i s’han col·locat les següents noves: Freestyle cube, crossbar, snakebar & Swedish wall, inclined Abs bench, triple push-up bar, handstand bars outdoor, double dip bar, 4 pull up bars, classic parallel bars, dance pole outdoor i infopanel frame small outdoor. En els propers dies, es col·locarà la cartelleria informativa.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “des de l’equip de govern, la nostra voluntat és que Salou disposi d’excel·lents instal·lacions esportives a l’aire lliure, ja que permeten la pràctica de l’esport vora el mar, com a espai natural de salut i benestar, durant totes les estacions de l’any”.

L’alcalde ha recordat que “Salou és una destinació de turisme esportiu d’un alt nivell, atès que s’hi celebren esdeveniments internacionals molt importants, com el RallyRACC o la Challenge, i també, a nivell nacional”. Així mateix, en els darrers anys la capital de la Costa Daurada ha rebut certificats i distincions en diverses disciplines esportives, com ara el futbol, la vela lleugera, el cicloturisme, el golf i el triatló.

Per la seva banda, la regidora de Platges: Qualitat i Pla d’Usos, Julia Gómez, ha explicat que “aquesta actuació per augmentar les instal·lacions de cal·listènia a Salou respon a l’elevat increment de la utilització i demanda de zones esportives d’entrenament a l’aire lliure, en els darrers anys”.

Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Vega Construcciones y Obras SL, pel preu de 44.891 euros, han tingut un termini d’execució de 2 mesos.