La Costa Daurada i l’Ebre tanquen unes festes de Nadal amb una ocupació del 60%

Els càmpings i les zones d’interior han registrat una ocupació superior a la mitjana, arribant al 70%

Un grup de persones amb maletes caminant pel Passeig Jaume i de Salou (ACN)

L’ocupació turística a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre durant la campanya de Nadal s’ha situat entre el 50% i el 60%. Així ho assegura el portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), Xavier Guardià, qui destaca que la demarcació només comptava amb un 20% dels establiments oberts. Com és habitual, les zones d’interior han estat les que han concentrat les xifres més altes d’ocupació, de fins al 70%. Els allotjaments de la costa no han superat el 40%. En càmpings com l’Ampolla Platja (Baix Ebre) han penjat el cartell de complet durant la setmana de Cap d’Any. Guardià confia que aquest 2023, el sector millorarà les xifres del 2022, un any que ha estat encara “de recuperació”.

El portaveu de la FEHT ha destacat l’augment del turisme esportiu durant els mesos de tardor i hivern. Guardià assegura que es tracta d’un sector que no para de créixer i té molt recorregut perquè encara es representa un “percentatge molt baix”. Guardià creu que la temporada no pot allargar-se “sense sentit” i que els establiments també necessiten uns mesos per “parar” i “invertir” en el seu negoci.

Un 2022 de “recuperació”

El sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre tanca un 2022 amb unes xifres positives i “molt similars a les 2019”, segons apunta el portaveu de la FEHT. La inflació ha provocat que, tot i arribar a unes xifres pròximes a les d’abans de la pandèmia, “els comptes d’explotació de les empreses – i els beneficis- estiguin per sota” que abans de la covid, ja que “tot ha costat més diners”.