Salou acollirà per primera vegada la marxa cicloturista ‘Mussara’

Coincidint amb els 10 anys, l’emblemàtica prova inicia aquest diumenge una nova etapa amb un nou recorregut i amb més de 3.000 participants
Presentació de la ‘Mussara-Salou 2024′(J.Cartanyà)

El proper diumenge 26 de maig, Salou acollirà per primera vegada la marxa cicloturista ‘Mussara’, una prova emblemàtica que ja s’ha consolidat com una de les més destacades del calendari cicloturista nacional. Més de 3.000 participants -xifra rècord- podran triar entre tres recorreguts diferenciats, cobrint una àmplia gamma de distàncies que van des dels 110 fins als 205 quilòmetres. L’exciclista professional Luis León Sánchez serà l’ambaixador de la ‘Mussara-Salou’ i acompanyarà aquest diumenge als participants durant tot el recorregut.

Després de nou edicions, l’any del desè aniversari, la ‘Mussara’ deixa la ciutat de Reus per iniciar una nova etapa i “donar un pas més”, tal com ha dit en roda de premsa Mauro Llorens, director de RPM Sports. Llorens s’ha mostrat satisfet de totes les edicions anteriors i ha dit que Salou ha demostrat capacitat per acollir grans esdeveniments, amb una bona infraestructura hotelera, gastronomia, comerç, serveis i seguretat tant per als ciclistes com per als visitants. Tant Mauro Llorens com Gemma Gerbolés, directora de la prova, han explicat que la ‘Mussara-Salou’ permetrà canviar el recorregut de la prova i incorporar “el marc incomparable” del passeig Jaume I, com a punt de sortida i meta de la marxa cicloturista.

Mauro Llorens també ha posat en valor que la ‘Mussara”, deu anys després, segeix fidel al lema “ciclisme sense condicions”, que es basa en quatre pilars fonamentals: ciclisme per a tothom, amb recorreguts adaptats; sostenibilitat, en un any en què l’auditor mediambiental Even SOS certificarà que el pas de la prova no deixa “cap empremta”; companyerisme, reivindicant el ciclisme com a esport d’equip amb els tradcionals mallots roses; i el foment de la vida saludable.

Salou suma amb les comarques d’interior

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que esdeveniments com la ‘Mussara-Salou’ permeten “desestacionalitzar la temporada turística” i ha recordat que el cicloturisme és una de les certificacions de la Generalitat que disposa Salou en l’àmbit del turisme esportiu. Granados també ha posat l’accent què la prova ‘Mussara-Salou’ “ens encaixa molt bé amb la recuperació de la històrica ruta Salou-Prades, que vertebra el territori i les comarques d’interior”. L’alcalde ha deixat clar que “Salou és un municipi que suma”, alhora que ha indicat que un 75% dels participants en la prova provenen de fora de les comarques tarragonines. Finalment, Granados ha destacat que l’edició d’enguany preveu deixar un impacte econòmic d’un milió d’euros en despesa.

Tres recorreguts

Per la seva banda, Gemma Gerbolés ha donat detalls dels tres recorreguts de la ‘Mussara-Salou’. La prova més exigent serà la de 205 quilòmetres, la qual promet ser la més dura mai disputada en la història de la ‘Mussara’, amb un desnivell acumulat de 3.200 quilòmetres.

Les altres dues opcions també representaran un desafiament notable per als participants. El recorregut intermedi de 147 km comptarà amb gairebé 2.400 metres de desnivell acumulat, mentre que l’opció més curta oferirà un acumulat de 1.600 metres.

Per a més informacio i inscripcions, els interessats poden visitar el lloc web mussaracycling.comhttps://mussaracycling.com/