Prop de 6.000 persones participen en activitats de Tarraco Viva al Moll de Costa

Més de 800 persones també van visitar el Museu del Port amb motiu de la “Nit de Museus’
Imatge d’una de les activitats del festival Tarraco Viva al Moll de Costa (Port Tarragona)

El Moll de Costa de Port Tarragona ha viscut un dels caps de setmana més concorreguts de l’any amb la participació de més de 6.000 persones. Les 5.900 persones assistents entre el 17 i el 19 de maig han participat en les activitats organitzades arran de la col·laboració que aquest any han posat en marxa el Festival Tarraco Viva i l’Autoritat Portuària de Tarragona per convertir el Moll de Costa en una explosió de mediterraneïtat a través de la història.

Del 17 al 19 de maig, més de 1500 persones han visita el Tinglado 1 del Moll de Costa. Un total de 700 persones han realitat la visita lliure a l’exposició “La Batalla de Salamina” i unes 1609 han realitzat la visita guiada. Unes 450 persones han assistit en els monòlegs programats en aquest equipament portuari i unes 200 han assistit a la conferència de la Patrícia Terrado, “Entre onades i vaixells: explorant el mar de l’antiga Romatítol conferència”.

L’exposició “Coses Meravelloses” dedicada al descobriment de la tomba del faraó egipci Tutankhamon en el Tinglado 2 ha rebut la visita de 1200 persones en visita lliure i de 160 persones amb visita guiada. Unes 400 han assistit als monòlegs d ‘Artemísia d’Halicarnàs, Asellina, Mel Melkart i Emilius Severianys.

En el Refugi 1, l’experiència “Portuenses” ha registrat una afluència de 350 persones; la presentació del llibre de Santiago Posteguillo “Maleïda Roma”, hi van assistir 450 persones i en els monòlegs van assistir 250 persones.

Gent a les places

Les places entre els tinglados del Moll de Costa també han acollit experiències del Festival Tarraco Viva. La placeta 1, situada entre Tinglado 1 i 2, han acollit grups de reconstrucció com “nom de la reconstrucció” hi ha participar 1.080 persones. I a la plaça 2, situada entre Refugi 1 i 2, les activitats “Taberna libraria” i “Jocs Si Vis Pacem” van acollir aproximadament 300 persones. I a la plaça 3 els tallers familiars ha rebut unes 200 persones.

Nit de Museus

El dissabte 18 de maig, amb ocasió de la Nit dels Museus de Tarragona, el Museu del Port va rebre més de 800 persones en un sol dia. El públic assistent va participar en les diverses activitats organitzades pel museu per a totes les edats. La tarda va acollir el Conta Contes “Una mar de contes” adreçat a un públic de 4 a 10 anys i el taller de manualitats “Hissem veles!” per a la creació de veles quadrades típiques de vaixells d’època romana.

El Museu també va ser l’espai per al monòleg del festival Tarraco Viva, “Tiberius, comerciant pel Mare Nostrum” i la conferència “Cap al Jardí de les Hepèrides i més enllà”, a càrrec de Joaquín Ruíz de Arbulo, catedràtic de la URV.

Segon cap de setmana

El proper cap de setmana, del 24 al 26 de maig, el festival Tarraco Viva també estarà present al Moll de Costa de Port Tarragona