‘Sabor Salou’ omple el passeig Jaume I amb la millor gastronomia local

La fira preveu superar els 40.000 visitants procedents d’arreu de Catalunya i les més de 50.000 degustacions
L’alcalde Pere Granados i la xef Gessamí Caramés, a la primera jornada del ‘Sabor Salou’ (Aj. de Salou)

Des d’aquest divendres, dia 3 de maig, i fins diumenge, dia 5, a les 12 de la nit, Salou es converteix en la capital gastronòmica de la Costa Daurada, amb la celebració de la fira ‘Sabor Salou’, un esdeveniment que enguany arriba a la seva XII edició. La fira preveu superar, de llarg, la franja dels 40.000 visitants procedents d’arreu de Catalunya, amb més de 50.000 degustacions.

‘Sabor Salou’, organitzat per la regidoria de Dinamització Econòmica, té com a objectiu donar a conèixer la qualitat de l’oferta gastronòmica de la capital de la Costa Daurada; la seva diversitat i la professionalitat dels restauradors locals.

Més de 40 establiments

Més de 40 establiments de l’àmbit de la restauració i altres sectors empresarials del municipi es donen cita al passeig Jaume I, donant visibilitat a la gastronomia local com a motor de dinamització de l’economia i el turisme, amb l’exhibició dels millors productes de proximitat i amb Denominació d’Origen Protegida del territori. Així mateix, s’organitzaran tallers infantils d’elaboració de plats i cates de productes de qualitat.

Aquest divendres a la tarda ha tingut lloc el tret de sortida de la fira ‘Sabor Salou’, un acte que ha encapçalat l’alcalde Pere Granados, i que ha comptat amb la participació de Gessamí Caramés, pastissera, barista, escriptora i copresentadora del programa ‘Cuines’, de TV3. També hi ha estat present el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, entre altres regidors/es municipals.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que ‘Sabor Salou’ “s’ha consolidat com la millor referència i la millor manifestació de la gastronomia i la restauració local, atès que el seu objectiu és donar a conèixer la qualitat i la diversitat de la nostra oferta gastronòmica, els nostres professionals de la restauració i els productes de proximitat del territori”.

Per la seva banda, Gessamí Caramés ha posat en valor esdeveniments com la fira ‘Sabor Salou’ perquè “són imprescindibles”, en el sentit que, “al final, són els que fan que els restauradors es puguin donar a conèixer una mica més. Atreuen gent, donen moviment i visibilitat al món de la restauració”, ha assenyalat.

Activitats

Entre les múltiples activitats programades durant el cap de setmana, en el marc de la fira, destaquen un taller d’iniciació a la cata de vins, a càrrec del sommelier Carles Bargalló; una cata brasilera de cafés, a càrrec de El Rusc Cafè; una cata de cerveses, d’Alhambra; una masterclass de cocteleria, a càrrec de Bliss; un taller infantil d’hamburgueses, de Carns Bertran; una cata de mel, de Mel El Remei; una cata d’oli DOP Siurana i un showcooking amb Francesc Blanc, de DEVITECA; una cata de vins de la DO Tarragona; un showcooking, de Thai Salou; un taller infantil de pizzes, de Restaurant d’Albert; i una cata d’avellanes de la DOP Avellana Reus.