La Ganxet Pintxo arriba amb més dies i 33 establiments participants

La ruta de tapes de Reus, que tindrà lloc del 9 al 26 de maig, es concentra enguany en una sola edició de primavera
Presentació de la Ganxet Pintxo 2024 (Cedida)

El restaurant El Castell ha estat l’escenari de la presentació de la Ganxet Pintxo de Primavera 2024, que tindrà lloc del 9 al 26 de maig. Les tapes de la ruta, que arriba a la 23ena edició, tindran un preu de 4 euros i també inclouran el quinto o la canya Estrella Damm. En total hi participen 33 establiments.

Més dies de Ganxet Pintxo

Aquest 2024 la Ganxet Pintxo porta novetats tant per al públic com per als restauradors. Per començar, només se celebrarà una edició de la ruta de tapes de referència al territori, que s’allargarà una setmana més del que acostuma a ser habitual. El coordinador de la Ganxet Pintxo i vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, ha destacat el fet de poder destinar tots els recursos a una sola edició, afegint un cap de setmana més a la convocatòria.

Segons Batista, aquesta decisió “dona l’opció als restauradors i restauradores d’aprofitar més el material gràfic de la ruta i els serveix de porta d’enllaç amb Sant Joan, Sant Pere i l’estiu”.

Donar sang té premi

La Ganxet Pintxo continua, en aquesta edició de primavera, la històrica col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de l’Hospital de Sant Joan articulant una campanya extraordinària de donació de sang. Enguany la campanya és més necessària que mai atenent que les reserves del Banc es troben en una situació límit.

Així doncs, totes les persones que vagin a donar sang els dies 14, 15, 16, 21, 22 i 23 de maig rebran dos vals per bescanviar per tapes, gentilesa dels establiments participants. L’horari per donar sang és de 9 a 14 hores i de 15 a 20 hores. Es recomana que els interessats en fer les seves donacions realitzin la reserva prèvia a la pàgina donarsang.gencat.cat.

Premis de la ruta i aposta per les xarxes socials

Com és habitual, els clients de la ruta tindran l’oportunitat de votar les millors tapes de la Ganxet Pintxo a través de la web de Gastronosfera, una votació que servirà per determinar el guanyador d’un àpat per a dues persones en un restaurant Estrella Michelin per gentilesa d’Estrella Damm.

A més, en aquesta edició s’ha fet una ferma aposta per les xarxes socials. En aquest sentit, s’han previst sortejos entre el públic amb diversos premis.