Roda de Berà no cobrarà tampoc aquest any la taxa de terrasses a bars i restaurants

Per ajudar-los a pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada per la Covid-19 i facilitar la seva recuperació

L’Ajuntament de Roda de Berà ha suspès el cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública per a bars i restaurants durant tot aquest any, com ja va fer l’any passat (Aj. de Roda)

Els hostalers i restauradors són un dels col·lectius que més ha estat colpejat per les mesures per fer front a la Covid-19 a Catalunya. Conscients d’això, el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat dijous la proposta de l’equip de govern de suspendre el cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública per a bars i restaurants durant tot aquest any, com ja va fer l’any passat. Aquesta va ser una de les mesures que l’Ajuntament va incloure dins del Pla de Reactivació Econòmica de Roda de Berà, un paquet de mesures que s’ha volgut allargar també aquest any, i que es va elaborar tenint en compte les aportacions de la resta de grups municipals.

Els restauradors també han pogut mantenir aquest any l’ampliació de l’espai de les seves terrasses, perquè puguin garantir la distància de seguretat entre taules sense haver de perdre clients.

En un principi, al pressupost d’ingressos de 2021, l’equip de govern havia estudiat una reducció del 50% de la taxa, “però finalment vam decidir suspendre-la i no cobrar res aquest any tampoc, perquè és la mesura que més pot beneficiar els nostres restauradors i ajudar-los a recuperar-se més ràpidament”, assegurava ahir el regidor d’Hisenda, Gerard Solé, durant el Ple.