Una ruta cicloturística cultural unirà Tarragona amb una quinzena de municipis

La proposta, finançada amb fons europeus, recorre 1.600 km en un traçat vinculat als jaciments romans de l’antiga Via Augusta

Presentació de la ruta cicloturística ‘Via Agusta’ a Fitur 2023, a Madrid (Cedida)

L’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, Pau Ricomà, ha presentat aquest dijous a la fira FITUR de Madrid la ruta cicloturística cultural de la Via Augusta, un nou producte de turisme sostenible que es desenvoluparà entre els anys 2023 i 2024 i que uneix quinze poblacions d’Andalusia, Castella-la Manxa, Regió de Múrcia i Catalunya a través de l’antic traçat romà de la Via Augusta en un total de 1.600 km. L’acte ha tingut lloc aquest migdia a l’estand d’Andalusia, ubicat al pavelló 5 de la fira.

Des del germen de la Ruta Bética Romana, el nou producte turístic recorre els municipis andalusos de Santiponce, Carmona, Osuna, Almodóvar del Río, Còrdova, Montoro, Almedinilla, Puente Genil, Écija, Marchena, Cadis i Baena; i s’estén cap a Castella-la Manxa passant per Lezuza, per la Regió de Múrcia fent parada a Cartagena, i per Catalunya, amb Tarragona, en un sentit ampli, ja que la ruta recorre el patrimoni i els paisatges de les poblacions de la mateixa ciutat i d’Altafulla, Torredembarra, Creixell i Roda de Berà.

Segons l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, és un recorregut “que s’adapta al present mitjançant la revalorització sostenible i inclusiva de l’itinerari històric”. En aquesta línia, ha apuntat que espera que el carril bici que uneix Tarragona i Altafulla estigui operatiu “en un temps raonable”.