L’alcalde demana el suport del Govern en la protecció i promoció del patrimoni natural, geològic i paisatgístic que l’Ajuntament vol recuperar
L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, va realitzar aquest dilluns un recorregut pel Camí de Ronda, junt amb la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Trinitat Castro, i el cap de l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental, Laureà Giné. El motiu de la visita fou mcmíostrar-los la riquesa mediambiental i poc coneguda que caracteritza el municipi i demanar, sobretot, “la implicació i el suport de la Generalitat en la protecció i promoció del patrimoni natural, geològic i paisatgístic del Cap de Salou (terrestre i marí)”.
El trajecte va consistir en la visita a la Punta Prima, des d’on es poden divisar les caletes de la Penya Tallada, la Cala Font i Cala Vinya. Es van visitar, també, la Cala Morisca, el Mirador del Far i els terrenys de l’Autoritat Portuària, on s’ubiquen espais naturals de gran bellesa i elements històrics i arqueològics que l’Ajuntament vol recuperar i protegir. Precisament, l’alcalde Granados, va fer èmfasi, sobretot, en aquests terrenys, pels quals passa la part del Camí de Ronda que finalitza a la Pineda.
El recorregut va servir per poder veure, de prop, les construccions defensives de la Guerra Civil, la bateria de la costa, i el bosc que hi ha a la part superior dels Enlliscalls, uns terrenys que es troben dins de la zona, propietat de l’Autoritat Portuària. També es va visitar la platja del Reguerot, i les restes del camí empedrat de subministrament a les bateries.
Per a l’alcalde de Salou, “és molt important poder trobar les figures de protecció mediambiental adequades per blindar totes les àrees importants i protegir-les; sobretot, les àrees naturals que són dins de l’àrea de l’Autoritat Portuària i que formen part del darrer tram del Camí de Ronda, que és el que falta per finalitzar”.
Per la seva banda, el regidor Marc Montagut, ha fet referència a “la importància que té el Camí de Ronda per a l’Ajuntament de Salou, un sender que voreja el mar i que està essent conegut, visitat i valorat gràcies a totes les actuacions municipals fetes, que han rebut importants inversions econòmiques, a través de l’adquisició de finques privades que han passat a ser de titularitat municipal, pel gaudi de residents i visitants”.
Cal dir que la Generalitat, a través de la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro, ha assenyalat el valor i la singularitat de tot l’entorn paisatgístic i natural que envolta el Camí de Ronda i ha mostrat el seu interès per tal de trobar fórmules de protecció que preservin el seu estat de conservació més òptim.