Les 9es Jornades del Romesco de Cambrils recuperen el concurs de mestres romescaires

Del 6 al 22 de maig una vintena de restaurants cambrilencs oferiran menús especials amb romesco

Presentació de les 9es Jornades del Romesco de Cambrils (Ajuntament de Cambrils)

Les Jornades Gastronòmiques del Romesco de Cambrils recuperaran enguany el tradicional concurs de mestres romescaires creat el 1969 per reconèixer i atorgar el títol al o la xef que faci la recepta de romesco més autèntica i saborosa. L’activitat es portarà a terme el diumenge 15 de maig, de 10 a 14 hores, davant de la plaça de les Arts de la Confraria de Pescadors. En acabar el concurs, les cassoles se subhastaran entre les persones assistents i la recaptació és destinarà a l’associació Policia Local Pels Valents en benefici del Pediàtric Càncer Center de Sant Joan de Déu.

Seguint el calendari gastronòmic cambrilenc, del 6 al 22 de maig, una vintena de restaurants participaran en aquesta 9a edició de les jornades i oferiran les seves receptes amb romesco com a protagonista principal i les varietats del romesco de peix.

El tradicional plat de romesco és herència de les llars dels antics pescadors locals i molt present a les cobertes de les barques de vela que durant segles van solcar les aigües de la Frau. Els mariners més veterans de Cambrils, com a autèntics especialistes dels “ranxos a bordo”, són els artífexs de cuina marinera amb plats tan reconeguts i gustosos com el romesco.

La cloenda de la campanya gastronòmica dedicada al romesco serà una musclada enromescada de la mà dels pescadors que es portarà a terme el diumenge 22 de maig de les 12h a les 14 hores a plaça dels Arts. Aquesta jornada inclourà un tast de vermuts a càrrec dels Premis Vinari. Així doncs, es podran degustar vermuts que competeixen al concurs dels millors vermuts catalans de l’any, en les categories de vermuts blancs, negres, reserva i innovadors. Alhora, les persones participants podran posar nota als diferents vermuts per sumar en el còmput que definirà el podi de la vuitena edició del certamen.

D’altra banda, aquest mes de maig Ràdio Cambrils estrenarà el nou programa gastronòmic “Cambrils, Capital Gastronòmica”. L’espai radiofònic servirà per parlar de les excel·lències gastronòmiques de la destinació, així com dels seus productes estrella i les receptes tan tradicionals i emblemàtiques com la que volen posar en valor aquestes jornades.

Restaurants participants

Els restaurants participants a les 9es Jornades del Romesco són Can Solé, L’Original Experiències Gastronòmiques, Bec d’Or, Taberna Lekeitio Cambrils, Cal Tendre, Lisu, Les Barques, La Palmera de la Llosa, Rincón de Diego, Macarrilla, El Pòsit de Cambrils, Llop de Mar, El Cap, Les Fonts, La Confraria del port, Club Nàutic, El Xiringuito del Mar, Dall Italiano.

Les jornades estan organitzades pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils i de la província. A més, per primer cop compten amb el Patrocini del celler Clos Montblanc (de la DO Conca de Barberà). Es tracta d’uns vins de proximitat que oferiran una experiència gastronòmica complerta i de primera qualitat. Tarraco Sea-Food, Confraria de Pescadors i Makro també col·laboren en la campanya.