La Fira del Vi de Falset bat el seu rècord de públic amb més de 30.000 assistents

Aquest dilluns comença la Fira del vi als cellers, que proposa degustacions a peu de vinya, prèvia reserva, durant el mes de maig

Imatge de la Fira del Vi de Falset, aquest cap de setmana (Ajuntament de Falset)

La Fira del Vi de Falset ha batut el seu rècord històric d’assistents en la 27a edició. Durant el cap de setmana fins a 30.000 persones han visitat la mostra de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, segons ha informat l’organització. Així, s’han servit fins a 42.000 degustacions de vi, repartits en 7.000 tiquets de sis tastos cadascun. Fins ara, la xifra més alta de degustacions havia estat de 37.000 en l’edició del 2017.

Des de divendres al vespre, els tastos organitzats han penjat el cartell de “complet” a Falset, Porrera, Gratallops, el Masroig, Torroja i Bellmunt del Priorat, amb actes que han oscil·lat entre els 300 assistents i el miler.

Comença la Fira als cellers

La Fira del Vi de Falset, però, no ha arribat a la seva fi. De fet, a partir d’aquest dilluns 2 de maig, i fins al final de mes, és possible reservar degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en “recinte firal” durant un mes, amb cellers fent d’estands, tot oferint degustacions a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça a: www.firadelvi.org

D’aquesta manera, la comarca es torna a convertir en un gran aparador vitivinícola tot el mes de maig, donant continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments.

Les degustacions, amb aforament limitat a 12 persones, es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. Una fórmula que l’any passat va fer possible gairebé 2.500 reserves de tastos.

De fet, “la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, segons l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull.