La ‘Reus Viu el Vi’ es trasllada al Parc de Sant Jordi

La fira, que se celebrarà del 7 al 9 de juny, oferirà enguany la possibilitat de comprar els packs de forma anticipada mitjançant una aplicació
El president de la Cambra de Reus, Mario Basora, i la regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, fent un brindis per a l’èxit de la nova edició. CEDIDA

La fira ‘Reus Viu el Vi 2024’, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juny, arriba enguany carregada de novetats, que han estat presentades aquest dimecres a la Cambra de Comerç de Reus. Entre les més destacades, hi ha el canvi d’ubicació, ja que la fira deixa la plaça de la Llibertat i es trasllada al Parc de Sant Jordi amb l’objectiu de guanyar aforament i comoditat. El certamen també apostarà enguany per la digitalització, oferint la possibilitat de comprar els packs de forma anticipada mitjançant una plataforma digital. Una altra novetat serà l’horari de tancament de la fira, que s’avança a les 22h per tal d’incentivar la presència de visitants als restaurants de la ciutat.

Novetats per a la millora de la qualitat de la fira

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, ha expressat que amb aquests canvis “busquem augmentar, encara més, la qualitat del certamen”. En aquest sentit, Basora ha afirmat que “en una fira d’aquestes característiques és important controlar l’aforament” i que la venda anticipada permetrà “donar resposta, de manera adequada, al gran volum de visitants que hi participen”.

Mario Basora ha detallat que el canvi d’ubicació al Parc de Sant Jordi respon a una qüestió d’aforament, i que “s’ha considerat convenient tenir un espai més gran i adient davant de l’àmplia assistència de públic que ha tingut la Fira en edicions anteriors”.

Els espais de ‘Reus Viu el Vi’

D’altra banda, a l’interior del Parc de Sant Jordi hi haurà tres espais clarament diferents: una zona de vermuts a l’entrada, la presència dels cellers a l’espai central i un emplaçament final, en direcció a la Fira Centre Comercial, on s’hi ubicarà la zona gastronòmica. “Amb aquesta distribució cerquem esponjar el públic assistent i evitar les aglomeracions”, ha argumentat el president de la Cambra de Reus.

Una caseta a la plaça de Prim la setmana abans, una altra de les novetats

Pel que fa a la plataforma digital, Mario Basora ha explicat que “estem ultimant la seva creació per poder comprar els packs de forma anticipada”, amb l’objectiu d’aconseguir que l’accés a la Fira de les persones que ja l’hagin adquirit sigui més fluid. A més d’aquesta venda anticipada, els packs es podran recollir una setmana abans de la Reus Viu el Vi en una caseta habilitada per l’ocasió a la plaça de Prim.

Durant la presentació del cartell, Mario Basora ha fet valdre la importància de la fira com un “aparador dels vins del territori. La Reus Viu el Vi constitueix una plataforma per fomentar un producte que singularitza a les nostres comarques, com és el vi”. “Volem que la Reus Viu el Vi sigui un any més un èxit per a la ciutat, pel territori, pels cellers de les sis denominacions d’origen que conformen el territori CambraReus i per als establiments de gastronomia participants”, ha reafirmat. El president de la Cambra ha destacat, a més, que aquest nou format de fira, i per la seva dinàmica, permetrà la captació de nous públics.

La fira tancarà a les 22 h

Basora ha remarcat la importància de l’impacte econòmic, però també social, de la Reus Viu el Vi. En aquest sentit, una altra de les novetats és el tancament de la Reus Viu el Vi a les 22 hores, per oferir als assistents la possibilitat de desplaçar-se posteriorment a algun dels restaurants de la ciutat i, per tant, crear sinergies amb l’àmbit de la restauració.

El Vermut de Reus, nou valor afegit de la fira

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha afirmat que aquestes novetats permetran millorar encara més la qualitat de la fira. En referència a l’avançament horari, la regidora ha recordat que aquesta era “una demanda que feia el sector de la restauració de la ciutat”.

Llauradó també ha posat l’accent en l’espai dedicat al Vermut de Reus, que estarà representant per les seves 8 marques. En aquest espai, el dissabte i el diumenge al migdia es podran fer els tradicionals tasts de vermuts. Segons la regidora, la presència del vermut “donarà un tret diferencial respecte a altres fires del vi”.

El cartell

El dissenyador Jordi Romero ha estat l’encarregat, un any més, del disseny de la imatge gràfica del certamen. En aquesta ocasió, Romero ha mantingut l’essència dels cartells de passades edicions, amb els elements rererents de la copa i el cor, però jugant amb taps de suro apilats representant un carroll de raïm. Romero ha volgut destacar que “una identitat visual repetida en el temps qued gravada en la memòria i ens ajuda a llegir més ràpid”.

La Reus Viu el Vi 2024 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus amb el suport de l’Ajuntament de Reus.