La Costa Daurada rep amb optimisme la Setmana Santa amb ocupacions superiors al 80%

Els establiments de les Terres de l’Ebre freguen el ple amb xifres similars d’abans de la pandèmia

Imatge d’arxiu d’un bungalou del càmping La Llosa de Cambrils (Arxiu)

El sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre afronta amb molta il·lusió i optimisme els dies forts de Setmana Santa. El gremi registra bones ocupacions i recupera les xifres prepandèmiques. En concret, els establiments hotelers de la Costa Daurada tindran una ocupació del 80% i els càmpings del 85%, segons les estimacions de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT). A l’Ebre, els allotjaments també fregaran gairebé la plena ocupació. A la Terra Alta. Per exemple, els establiments superaran el 95%.

Segons dades de la FEHT, el sector turístic arrenca la temporada amb el 100% dels càmpings oberts i amb el 85% i el 80% dels apartaments i hotels operatius, respectivament. Els empresaris són optimistes i preveuen assolir xifres d’ocupació similars a les de l’any 2019, les quals rondaran entre el 80% i 85%. Els càmpings registraran xifres més altes pel fet que els turistes encara prefereixen espais a l’aire lliure després de la covid-19. També, argumenten, pel fet que la flota hotelera comença a obrir-se.

A les Terres de l’Ebre, l’ocupació també fregarà gairebé el 100%. Segons l’Associació Ecoturisme es xifrarà en un 93% els dies festius. Tot i que han patit algunes anul·lacions d’última hora, els hostalers celebren que s’hagin recuperat les ocupacions d’abans de la crisi sanitària.