Els Reis d’Orient arribaran dijous a Tarragona per repartir regals per la ciutat

Enguany es tornaran a repartir caramels durant la Cavalcada

Imatge d’arxiu dels Reis d’Orient al Serrallo (Laia Díaz)

Com és tradició a Tarragona, Ses Majestats els Reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran dijous a la tarda amb vaixell al barri del Serrallo, on seran rebuts per la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé; així com d’altres autoritats rellevants de la ciutat i amb salves pirotècniques i focs artificials.

Després dels parlaments, la Comitiva Reial enfilarà ciutat amunt les seves carrosses per engegar la Cavalcada que enguany reprendrà la tradició de repartir caramels entre els assistents i que engegarà amb la Guàrdia Urbana motoritzada, passant per la carrossa del Fanal de la Ciutat, la de l’Estel que ha guiat els Reis fins la ciutat, les carrosses del Camell, el Dromedari i l’Elefant centenari, entre d’altres, que acompanyaran les carrosses Reials.

L’itinerari iniciarà al carrer Reial, Apodaca i seguirà per Unió. Farà dos tombs per la Rambla Nova, fins arribar a la Rambla Vella on allí, Ses Majestats baixaran de les carrosses per fer entrada a peu per la Plaça de la Font, on els estarà esperant l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que els hi entregarà les claus de la ciutat per poder deixar els regals a totes les cases al llarg de la nit. Ses Majestats aprofitaran aquest moment per transmetre el tradicional missatge als nens i nenes de la ciutat.

Horari

18.15 h arribada per via marítima al Serrallo i inici dels parlaments
18.40 h disparament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada
19 h inici de la Cavalcada, des del carrer Reial fins a la plaça de la Font
20.30 h Arribada dels Reis a la plaça de la Font