La barca Teresa rep més de 200 visites a l’itinerari virtual ‘Viatge a la Constel·lació Museu’

Del 14 al 30 de novembre set museus de la ciutat s’han donat cita a una iniciativa  virtual per exposar peces relacionades amb la diversitat 

La barca Teresa ha permès descobrir la importància del paper de la dona en el món  pesquer 

L’objectiu de l’itinerari ha sigut donar a entendre la diversitat present en el patrimoni  del nostre territori 

Aquest passat 30 de novembre es van tancar les portes virtuals de l’itinerari  telemàtic ‘Viatge a la Constel·lació Museu’ vers la diversitat. 

Durant la segona quinzena de novembre el ‘Viatge a la Constel·lació Museu’, ha  permès descobrir elements patrimonials de set institucions culturals de Tarragona  mitjançant un vídeo. La finalitat, donar a conèixer la diversitat present en el  patrimoni del nostre territori.  

El Museu del Port va triar la barca Teresa, que a més d’una peça amb nom de dona,  ha servit de fil conductor per transportar i explicar a les persones visitants com era d’important el paper femení en el món de la pesca. El recorregut ha desvetllat com  la dona mantenia cert poder de decisió al món pesquer, en permetre’ls ser  armadores i propietàries de les naus, tot i que no van poder arribar a ser capitanes. 

La barca Teresa, exposada al Tinglado 2 del Moll de Costa, seu provisional del  Museu del Port fins a la imminent inauguració del nou espai, ha rebut durant  aquests quinze dies, 60 visites presencials i 130 visites virtuals mitjançant l’enllaç  http://aurigasc.com/portfolio-posts/viatge-a-la-constellacio-museu/. Unes dades  que representen la gran acollida i rebuda per part del públic. 

Nou format de la Nit dels Museus 

A causa de la Covid-19, enguany el Museu s’ha vist obligat a substituir els actes  presencials de la ‘Nit dels Museus’ programats al novembre. Per aquest motiu, el  Museu del Port s’ha afegit a la iniciativa per participar en aquest viatge virtual  excepcional anomenat ‘’Viatge a la Constel·lació Museu’. 

Es tracta d’una nova iniciativa que, a més d’endinsar-se en el ric patrimoni artístic i  cultural de Tarragona, se suma a la celebració amb motiu dels 20 anys de la  declaració del conjunt monumental de Tàrraco com a Patrimoni Mundial.

Deixa un comentari