El projecte de Salou ciutat intel·ligent pren forma

Amb 3 MEUR la iniciativa vol modernitzar la capital de la Costa Daurada i seduir el turista amb una “millor experiència”

La iniciativa ‘Salou Smart Turístic’ comença a prendre forma. Amb un pressupost de 3 MEUR, la capital de la Costa Daurada pretén modernitzar-se amb un seguit d’accions encaminades a millorar la qualitat de vida dels residents i alhora seduir els turistes amb una “millor experiència”, diu l’alcalde Pere Granados. Amb aquest projecte, que s’executarà en dos anys, s’incorporaran elements a la ciutat, principalment de caràcter tecnològic -com càmeres, sensors i contingut digital. El projecte rep el suport del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. Salou va ser un dels dos únics projectes, juntament amb Lloret de Mar, subvencionats a Catalunya, amb fons europeus. Ara l’Ajuntament fa una crida a les empreses a presentar ofertes.

Les empreses interessades poden presentar propostes fins al dia 4 de febrer com a data límit. L’Ajuntament vol adjudicar el projecte a l’abril, amb previsió que s’executi en un període de 24 mesos. El consistori, de bracet amb l’empresa pública Red.es adscrita al ministeri, ha presentat l’arrencada d’un projecte que Salou té entre mans des de fa temps, fruit d’una convocatòria d’ajuts resolta l’any 2018. El municipi vol engegar el projecte a fi de posicionar-se com una destinació turística intel·ligent i millorar la imatge que es projecta de la ciutat. “Volem ser més competitius, fidelitzar els clients i millorar la qualitat de vida dels salouencs”, ha manifestat l’alcalde Pere Granados, aquest dijous, en una roda de premsa telemàtica.

Dels 3 milions d’euros, la subvenció del ministeri cobreix el 70% i Salou aporta el 30% restant. De moment es licitaran 2,6 milions -quedarà pendent la part del futur pàrquing intel·ligent-, pressupost que s’invertirà en diverses accions per fer aquest “salt qualitatiu” en els serveis públics que es presten. El desplegament de pantalles, càmeres web turístiques a les platges i videovigilància a les entrades, una xarxa de sensors que permeti conèixer millor dades sobre la mobilitat dels visitants a fi d’adaptar les propostes turístiques, i la generació de continguts digitals i realitat virtual, potenciant les rutes pel litoral, són algunes de les accions.

“El visitant podrà integrar-se al municipi des de casa seva, a través de la digitalització”, ha afegit l’alcalde. A més d’aquestes accions amb noves tecnologies i lligades al ‘big data’ -o dates massives-, també es preveuen millores en matèria de sostenibilitat -zones enjardinades amb reg a través de sensors, lluminàries LED que s’instal·laran al frontal marítim del passeig Jaume I, i set punts de càrrega de vehicles elèctrics. “I amb aquests 3 milions d’euros no ens aturarem, és un camí que hem començat i anirem a més, perquè el futur està en la modernització dels municipis: o estàs o et quedes obsolet”, ha conclòs Granados.

Deixa un comentari