La 24a Fira d’Artesans d’Altafulla torna enguany al format gran prepandèmia

La fira, que se celebrarà del 18 al 21 d’agost amb 120 parades, recupera la zona infantil i els concerts a l’aire lliure a més dels oficis antics

Presentació del cartell de la 24a Fira d’Artesans d’Altafulla (Ajuntament d’Altafulla)

L’Ajuntament d’Altafulla i el Col·lectiu d’Artesans han presentat el format de la Fira d’Artesans, que se celebrarà del 18 al 21 d’agost, i que recupera la “normalitat” després de dos anys de pandèmia en la seva 24a edició.

El regidor de Turisme, Jaume Sànchez, ha celebrat que es recuperi el format prepandèmia de la mostra amb la participació de 120 parades, provinents d’arreu de l’Estat, i la represa de la zona d’artesania infantil, els jocs artesanals, les rondallaires, la granja, els concerts de petit format a l’aire lliure i les demostracions d’oficis antics. “Amb la recuperació del format de fira del 2019 preveiem una assistència de 25.000 visitants al llarg dels quatre dies que s’allarga la fira”, ha sentenciat. El regidor ha posat en valor el compromís de la fira “amb la gent que treballa amb les mans, amb els artesans, amb la gent creativa i amb els artesans en general”.

Pel que fa al programa, el coordinador de la Fira d’Artesans, Diego Spano, ha remarcat la recuperació de les demostracions d’oficis antics com “el picapedrer, fuster, vidrier i sarroner o el ferrer, que feia anys que no el teníem”.

Al mateix temps, ha destacat la participació i la implicació de les entitats del municipi com l’assaig obert de la colla de Bastoners i Bastoneres d’Altafulla, que tindrà lloc diumenge a la tarda, al mateix temps que ha remarcat la recuperació dels concerts de petit format a l’aire lliure, amb els grups Somos Con-Tacto Dúo , The Dyego Brothers , Sal 150 i Barboots.

La Fira d’Artesans té lloc a la zona de les Eres de darrera del Castell d’Altafulla i al Parc del Comunidor, i l’horari d’obertura és des de les 18 a les 24 hores.

El programa

Dijous 18 d’agost

TARDA
Joana Badia
Rapsoda i actriu, contes per a petits i grans (Parc del Comunidor)

NIT
Concert Somos Con-Tacto Dúo (gespa del Castell)

Divendres 19 agost

NIT
Concert The Dyego Brothers (gespa del Castell)

Dissabte 20 agost

TARDA
Contacontes amb la Pepi Miró: ” EN PEPITU I EL REI NEPTÚ” (Parc del Comunidor)

NIT
Concert Sal 150 (gespa del Castell)
Ron cremat gratuït per a tothom

Diumenge 21 agost

TARDA
Assaig obert de la Colla de Bastoners i Bastoneres d’Altafulla. L’art del ball tradicional es representa en el ball de bastons. Veniu a compartir una estona de tradició i cultura.

NIT
Concert Barboots (gespa del Castell)

TOTS ELS DIES
Picapedrer, Fuster, Ferrer, Vidrier, Sarroner.
Jocs tradicionals per la canalla.