El MAMT exposa l’obra del tortosí Dionís Escorsa i el canareu Ivan Forcadell

Les mostres es poden visitar de franc fins al 4 i ’11 de setembre, respectivament

Un visitant grava els olis i dibuixos de Dionís Escorsa exposats al MAMT (Dipta)

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) compta amb dues exposicions temporals aquest estiu de dos artistes ebrencs. En una de les sales s’hi pot contemplar l’exposició ‘El problema dels tres cossos’, olis i dibuixos del guanyador de la darrera Biennal d’Art Diputació de Tarragona, el tortosí Dionís Escorsa. En l’altra s’hi exposa ‘La Coentor’, les ceràmiques del canareu Ivan Forcadell. Totes dues es poden visitar de franc, com la col·lecció permanent del museu dedicada a l’art modern i contemporani d’artistes amb vinculació amb la demarcació de Tarragona.

L’exposició de Dionís Escorsa (Tortosa, 1970) inclou una videoinstal·lació, realitzada conjuntament amb Albert Merino, en la qual es reinterpreta el quadre ‘L’Esfinx de Roscoff’ (1910), de Josep Nogué, pertanyent a la col·lecció del MAMT. A la mostra també s’hi poden veure olis sobre olis d’Eliseu Meifrèn, Modest Urgell, sota el nom de ‘Sacrilegis estel·lars’. Al mateix temps, exposa desenes de dibuixos sobre paper i tela que configuren ‘El balcó invers’, que va ser la proposta guanyadora de la Biennal. La mostra ‘El problema dels tres cossos’ es pot visitar fins al 4 de setembre.

La mostra d’Ivan Forcadell (Alcanar, 1993) està comissariada per Gabriel Virgilio Luciani, consta de coloristes ceràmiques que es podrien considerar com a ‘cubisme postmodern’ o ‘postmodernisme cubista’. L’exposició forma part d’un projecte global de l’artista que inclou l’exposició de peces al Mèdol, centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, situat a la Casa Canals. L’exposició al MAMT es pot visitar fins a l’11 de setembre