Inaugurada l’exposició ‘Testimoni d’una Guerra’ d’Agustí Centelles al Castell de Vila-seca

La mostra, que es podrà visitar fins el 19 de setembre, acull 35 fotografies inèdites que mai han estat exposades al públic

L’exposició romandrà al Castell de Vila-seca fins al proper 19 de setembre

El Castell de Vila-seca va acollir el passat dijous 18 de febrer l’acte d’inauguració de l’exposició ‘Agustí Centelles: Testimoni d’una Guerra 1936-1939’, fruit del conveni de col·laboració amb la Fundació Vila Casas.

La inauguració de l’exposició va anar a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura; el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila; el comissari de l’exposició, Daniel Giralt-Miracle i el regidor de la presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

Aquesta exposició compta amb un total de 145 fotografies, algunes d’elles inèdites i mai exposades, que constitueixen “la col·lecció més important de Centelles que es conserva a Catalunya i recopilen la seva mirada, com a fotoperiodista català, de manera molt compromesa” tal i com va explicar Jordi Martí, qui va facilitar que la col·lecció de fotografies es mantingués a Catalunya a través de la Fundació Vila Casas.

De fet, Antoni Vila, va comentar que la Fundació Vila Casas no va dubtar gens en adquirir aquesta mostra, “perquè es tracta d’una magnífica col·lecció” i va assegurar que “estic orgullós de poder exposar-la a Vila-seca i arreu de Catalunya”.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, va destacar que Centelles va ser capaç de captar la duresa de la guerra a través de les fotografies i, per tant, “és una exposició que ens pot arribar a emocionar profundament”.

En aquest sentit, el comissari de l’exposició, Daniel Giralt-Miracle, va reconèixer que “les fotografies tenen tant la part de drama com de poesia, unides a l’art i tècnica de fer fotografia que tenia Centelles”.

L’acte d’inauguració va finalitzar amb una visita virtual a tota la col·lecció de fotografies que estan exposades al Castell de Vila-seca i que es podran visitar els dijous de 10.00 a 14.00 h; els dissabtes de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h i els diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h fins al 31 de maig. A partir de l’1 de juny es podrà veure de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 h i dissabtes, diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h.

L’exposició romandrà al Castell de Vila-seca fins al proper 19 de setembre.