El Serrallo rep la distinció de barri mariner per part de l’Agència Catalana de Turisme

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) va anunciar el passat 16 de juliol, Mare de Déu del Carme, la distinció de Barris i Viles Marineres al barri del Serrallo de Tarragona, junt amb el port de Cambrils i l’Ampolla. Tres localitzacions de la província de Tarragona, que des del Departament d’Empresa i Coneixement i l’ACT han estat valorades per “posar en valor la seva forta personalitat i cultura lligades al mar” i se sumen a les 12 ja atorgades anteriorment a altres municipis i barris catalans.

Pel que fa a la distinció del barri del Serrallo, l’informe avaluador detalla que aquest indret “té una llarga i antiga tradició d’activitat pesquera”. També s’apunta que “és un exemple viu, ple d’activitats que mostren com n’és de viu el lligam entre l’home i la mar”. Així mateix, apunta l’important i destacada tradició gastronòmica, amb elements com el romesco, així com l’activitat cultural i el sentiment de mantenir la idiosincràsia del barri, per part dels seus propis veïns.

Promoció turística del barri
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha mostrat la seva satisfacció per l’obtenció de la marca i ha destacat el treball del Patronat Municipal de Turisme per aconseguir-la. La distinció, ha afegit,”ajudarà a posicionar turísticament el Serrallo i els atractius de tradició, gastronomia i cultura genuïnes que el barri ja té”. L’obtenció d’aquesta distinció comporta la participació en presstrips, famtrips, viatges i fires especialitzades; més visibilitat en canals de promoció en línia, publicacions específiques i creació de sinergies amb la Xarxa de Viles Marineres.

“Aquest tipus de marques i reconeixements també ens faciliten promocionar nacionalment i internacionalment Tarragona de forma conjunta i arribar així a mercats als quals Tarragona no podria arribar individualment”, apunta Ricomà. Els segells de Ciutat amb Caràcter de Tarragona i Vila Marinera del Serrallo, atorgats a nivell de Catalunya; el Segell de Turisme Familiaro formar part del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i de la Xarxa de Ciutats AVE, són segells que “reforcen la projecció de Tarragona a tot el món i ens aporten recursos i prestigi”. “Tenim la confiança que aquesta última distinció contribuirà al rellançament econòmic i turístic del Serrallo i de tota la ciutat”, ha finalitzat l’alcalde.

Deixa un comentari