En marxa les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula

La XXIII edició de les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula, la part culinària del festival Tarraco Viva, ja estan en marxa. Es van iniciar el passat dijous i  s’allargaran fins al proper 18 d’octubre. Enguany, set restaurants oferiran menús i platets de cuina romana reinterpretada en clau actual.: Ares Restaurant, Cócula, El Cortijo, El Llagut, La Xarxa, Lola Bistró i Merceria 34. Cinc dels participants oferiran un menú complet amb propostes gastronòmiques basades en el recull De Re Coquinaria, el llibre de receptes atribuït a Apici, el gastrònom romà més famós de l’Imperi, a un cost de 29 €, i que inclou aigua i pa romà. El Cortijo i el Lola Bistró, per la seva banda, serviran platets i racions entre 5 i 8 €. Enguany, l’edició compta amb la cervesa artesanal SUBURBIA, de la cervesera La Sitgetana, amb qui s’ha treballat una cervesa tipo pils amb ingredients del territori i que tindrà un cost de 3.50 €. D’altra banda, els vins han estat seleccionats tenint en compte el territori i la mínima intervenció humana, respectant al màxim l’evolució natural del vi.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó, ha manifestat que l’organització espera que “la ciutadania i els visitants de ciutats pròximes s’apropin a Tarragona per descobrir, no només les arrels culturals que encara ara ens vinculen a les gran civilitzacions mediterrànies, sinó també la cuina dels nostres avantpassats, que gràcies als restauradors de Tàrraco a Taula, reviu durant aquests dies”. 

Per la seva banda, el president de Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, ha volgut apuntar que “és l’esdeveniment de cuina romana més important d’Europa, no hi ha cap altre festival gastronòmic que hagi arribat a XXIII edicions, amb un màxim rigor històric i havent elaborat més de 1.300 receptes al cap dels anys. Sens dubte, un important patrimoni cultural i culinari de la nostra Tàrraco”.

Unes jornades basades en la investigació, amb filosofia slow food i adaptades a la situació actual 

Setmanes abans de la celebració de les jornades, els cuiners del col·lectiu Tàrraco a Taula fan una gran feina d’investigació per tal d’adaptar les seves cuines contemporànies a receptaris, productes i maneres de cuinar similars a aquelles de les Caupones, les tabernes romanes. 

La cuina i la selecció de vins de Tàrraco a Taula tenen una filosofia slow food: producte del territori, de proximitat i de temporada; una gastronomia en sintonia amb els valors de la dieta mediterrània, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. 

El material editat per aquesta edició, diferent a causa de la situació sanitària, és un cartell amb un codi QR amb totes les propostes dels participants i uns cavallets per a les taules de cada restaurant amb un codi QR perquè els clients puguin descarregar les cartes. 

Podeu consultar les cartes i les begudes de les XXIII jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula al web del Patronat Municipal de Turisme.

Deixa un comentari