Els WRC híbrids, protagonistes del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

La competició comptarà enguany amb 111 equips, que prendran la sortida aquest dijous 20 d’octubre, des del podi de Salou

Salou, PortAventura World i Costa Daurada tornaran a acollir, per dissetena vegada consecutiva, la prova catalana i espanyola (Arxiu)

Una primera etapa completament nova, amb un recorregut total de 123,50 km distribuïts en quatre trams, és la principal novetat de la 57a edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, que tornarà a la demarcació de Tarragona del 20 al 23 d’octubre. La prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis (WRC) i també el Campionat d’Europa FIA d’aquesta mateixa especialitat (ERC) tancarà el calendari europeu de la màxima especialitat automobilística de carretera.

L’organització del RallyRACC ha reforçat enguany el seu compromís mediambiental i ha incrementat l’interès tecnològic, amb una elevada presència de vehicles que utilitzen carburants sintètics.

En aquesta edició, el triangle Salou, PortAventura World i Costa Daurada tornaran a acollir, per dissetena vegada consecutiva, la prova catalana i espanyola, que serà puntuable per als Campionats del Món i d’Europa amb els campions ja proclamats en la prova anterior. Tant els finlandesos Kalle Rovanperä–Jonne Halttunen en el WRC com els espanyols Efrén Llarena–Sara Fernández en l’ERC, estrenaran en el RallyRACC la condició de nous campions 2022 dels seus respectius certàmens.

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha manifestat que “ens sentim afortunats d’acollir el RallyRACC, i amb etapes que tenen com a epicentre el nucli urbà de Salou, punt de trobada de milers de seguidors, turistes i visitants. I també comptem amb la complicitat del territori”. Així, “entre tots, sumem sinergies per rebre aquest esdeveniment del motor de transcendència mundial, que dinamitza turisme i economia”.

Salou, PortAventura World i Costa Daurada

Els punts clau del RallyRACC són els mateixos que l’han distingit els últims anys. El podi de sortida i arribada, en el qual també se celebrarà la cerimònia de repartiment de premis, estarà situat en el Passeig Jaume I de Salou. El parc de treball per a tots els equips se situarà un any més a l’aparcament de PortAventura World, mentre que la base de cursa (headquarters) i la sala de premsa seguiran ubicades a les instal·lacions que ofereix el Centre de Convencions del Business Centre d’aquest mateix parc temàtic.

Un itinerari amb 19 trams cronometrats

El 57 RallyRACC, el recorregut del qual es va presentar fa quatre mesos, compta amb un itinerari total de 1.330,91 km dels quals 293,77 km són de velocitat repartits en 19 trams cronometrats sobre asfalt. Aquest itinerari es disputarà al llarg de tres jornades de competició, del divendres 21 al diumenge 23 d’octubre. Prèviament, el dijous dia 20 tindrà lloc el shakedown o tram de proves al Coll de la Teixeta (4,21 km), així com la cerimònia oficial de sortida a Salou.