Els museus dedicats a Gaudí, Miró, Casals i Picasso obren per Setmana Santa

És la Ruta del Paisatge dels Genis: Gaudí Centre (Reus), Mas Miró (Mont-roig), Museu Pau Casals i Casa Nadiua (el Vendrell) i Centre Picasso (Horta de Sant Joan)

El Mas Miró, a Mont-roig del Camp, inclou a la seva audioguia una nova proposta de visita en família a través d’un joc digital (Adriana Abella – El Paisatge dels Genis)

La visita als museus i centres culturals dedicats als genis universals Gaudí, Miró, Casals i Picasso és el punt de partida per conèixer la Ruta del Paisatge dels Genis i la vinculació d’aquests artistes amb el paisatge que va inspirar la seva vida i les seves obres a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Els museus obren les seves portes aquesta Setmana Santa amb totes les mesures de seguretat implementades davant la Covid-19. Aforaments reduïts, venda d’entrades online o visites per a famílies en format digital són algunes de les adaptacions i novetats que han posat en marxa per oferir seguretat i noves facilitats als visitants.

Són museus i centres culturals del Paisatge dels Genis: el Gaudí Centre, a Reus; Mas Miró, a Mont-roig del Camp; el Museu Pau Casals i la Casa Nadiua, al Vendrell, i el Centre Picasso, a Horta de Sant Joan, uns equipaments que esdevenen la porta d’entrada per descobrir uns paisatges que inspiren.

Gaudí Centre

A Reus, el Gaudí Centre permet al públic de totes les edats entendre les claus de l’arquitectura d’Antoni Gaudí. És un centre d’interpretació dissenyat amb les últimes tecnologies, on descobrir els secrets del geni i de la seva innovadora arquitectura. Maquetes, audioguies, audiovisuals i un estudi fotogràfic formen un espai pensat per tocar i experimentar.

Mas Miró

A Mont-roig, la visita al Mas Miró és emmarcada dins la ruta “El paisatge emocional de Miró” que recorre els diferents indrets, degudament senyalitzats i identificats, on el visitant pot observar en primera persona els paisatges convertits per Miró en obres d’art mundialment reconegudes.

L’audioguia inclou una nova proposta per visitar el Mas Miró en família, de manera autònoma a través d’un joc digital.

Museu Pau Casals i Casa Nadiua

Al Vendrell, el Museu Pau Casals actualment està tancat pel projecte de restauració de l’edifici històric i els jardins del museu i de renovació museogràfica, però resten obertes al públic l’exposició temporal “100 anys de l’Orquestra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social” que vol donar a conèixer la història de l’orquestra i reivindicar la figura de Pau Casals com un dels directors més rellevants del segle XX, la botiga i els seus jardins.

L’exposició es pot visitar també al Museu de la Música de Barcelona on s’explica la història de l’orquestra, des de la seva fundació, els músics que en van formar part, el seu funcionament, el seu repertori i convidats i el seu compromís social amb el projecte de l’Associació Obrera de Concerts.

Al Vendrell també es pot visitar la Casa Nadiua de Pau Casals que conserva l’ambient d’una casa de finals del segle XIX d’una família molt humil.

Centre Picasso

A Horta de Sant Joan, el Centre Picasso mostra la reproducció facsímil de tota l’obra que Picasso va crear i amb la qual va immortalitzar els paisatges del poble on va viure importants experiències vitals. Al seu interior, el visitant trobarà una clara mostra dels lligams que unien Horta de Sant Joan amb Pablo Picasso.

Després de la visita als museus, El Paisatge dels Genis proposa la visita de 10 paisatges inspiradors. consulteu aquest enllaç.