La Costa Daurada i l’Ebre tanquen la Setmana Santa amb una ocupació d’entre el 60% i 80% dels establiments oberts

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) valora les dades com “l’inici de la reactivació econòmica

Imatge d’arxiu de la platja de Salou

Els allotjaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han tancat una Setmana Santa amb bones xifres d’ocupació, d’entre el 60 i el 80% de les places totals ofertades. La Federació empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) fa un balanç positiu de les dades, tenint en compte que no es va obrir la gran hoteleria de la Costa Daurada ni tampoc PortAventura. A l’Ebre s’ha registrat ple absolut, fins al punt de millorar les xifres d’ocupació de l’any 2019. El territori, davant la massificació d’aquests dies, remarca la importància de regular i ordenar el flux de turisme en un espai natural protegit com ho és el Delta.

Tal i com apuntaven les previsions, cases rurals, càmpings i apartaments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre han acaparat el turisme aquesta Setmana Santa, una alenada d’aire fresc per al sector turístic.

En total, hi ha hagut més d’un 80% dels càmpings oberts, el 50% dels apartaments turístics i entre un 15% i un 20% dels hotels. El sector ha acusat especialment la falta de turisme nacional que acostuma a visitar el territori per aquestes dates procedent d’indrets com l’Aragó, Pamplona, la Rioja, el País Basc o el País Valencià. Tot això fa que els grans hotels de la costa segueixin amb la persiana abaixada fins que pugui arribar el mercat estranger en una zona amb fama turística internacional per l’oferta de sol i platja.

Així, amb tot, Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha manifestat que “donades totes les circumstàncies adverses i que els únics visitants que podien venir eren catalans, ens podem donar per satisfets”. La bona climatologia i les reserves de darrera hora han fet que de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua les ocupacions hagin estat altes arreu de la demarcació. Així doncs, en global, “considerem aquesta Setmana Santa com un punt de partida per reactivar-nos”, ha afegit. A més, Cabré assenyala que “aquests dies festius de Setmana Santa no ens ha de fer perdre el nostre objectiu principal i no és un altre que poder treballar tot l’estiu amb tots els mercats.”

Ple absolut al delta de l’Ebre

A l’Ebre, l’ocupació ha estat del 100%, i fins i tot s’han millorat xifres del 2019, en bona part perquè la nit del diumenge al Dilluns de Pasqua, que acostuma a ser més fluixa, ha millorat un 36% l’ocupació respecte el 2019. És a dir, en un any normal les reserves d’aquesta última nit eren del 50% i enguany s’han enfilat fins al 86%.

La limitació d’aforament del 30% en els restaurants ha impedit que els empresaris poguessin fer més caixa. L’associació es congratula que les activitats a l’aire lliure també hagin fet ple. Amb tot, la massificació d’aquests dies concentrada a l’entorn del Delta de l’Ebre preocupa a un territori molt sensibilitzat vers un espai natural protegit que no pot assumir una gran càrrega turística.