Els caps de setmana, visites a l’espai natural de la Sèquia Major de Vila-seca

Com cada any, durant el mes d’agost s’inicien les visites a l’espai natural de la Sèquia Major. Enguany però, caldrà anar-hi amb mascareta, mantenir la distància social i portar els propis prismàtics d’observació. 

La visita, apta per a totes les edats, comprèn un recorregut d’uns dos quilòmetres que es realitzen aproximadament en dues hores, durant les quals s’explica la història de l’indret i els seus valors naturals, s’interpreten els rastres d’activitat animal a través de les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar, i s’observen ocells amb prismàtics i es coneixen les espècies protegides de l’espai.

La Sèquia Major es va construir amb l’objectiu de drenar els antics estanys a prop del mar. Actualment, és un important espai constituït per comunitats vegetals de canyissar, prats humits i jonqueres, i també un reservori faunístic, el qual va ser declarat Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), el desembre de 1992.

Les visites, amb un màxim de 10 persones, cal reservar-les amb antelació al telèfon 977 373 037 i es duen a terme els dissabtes i diumenges dels mesos d’agost i setembre de les 18.00 a les 20.00 h, i d’octubre a febrer els diumenges d’11.00 a 13.00 h. Cel Rogent realitza el monitoratge de les visites.

Deixa un comentari