El Tinglado 1 obre l’exposició de les obres del 5è Concurs de Pintura de Fundació Mútua Catalana

Melchor Balsera, de Badajoz, guanya el primer premi, i el català Lluís Puiggros s’emporta el segon guardó.

A la categoria de dibuix i gravat, el guanyador és Josep Pérez González.

El Tinglado 1 del Port de Tarragona acull a partir d’avui dijous 19 de novembre l’exposició de les 75 obres presentades al Concurs de Pintura, Dibuix i Gravat que convocava la Fundació Privada Mútua Catalana. La mostra estarà oberta en els horaris habituals fins al 13 de desembre.

Coincidint amb l’obertura de l’exposició, el jurat a donat a conèixer els artistes guanyadors. Melchor Balsera Maldonado, de Badajoz, s’emporta el primer premi de Pintura amb una dotació de 3.500€ per l’obra ‘Sin título’. El segon premi, dotat amb 1.200€, és per a Lluís Puiggrós Puigdellívol, veí de Santa Maria de Merlès (Berguedà) per l’obra ‘Des de la Finestra’. En la categoria de Dibuix i Gravat, el guanyador és Josep Pérez González, resident a Castellar del Vallès, per l’obra ‘Espai translúcid / composició 35’. En aquest cas, el guardó està dotat amb 1.000€. Davant la impossibilitat de celebrar l’acte inaugural amb el públic i els artistes a causa de la pandèmia, el lliurament dels premis tindrà lloc més endavant.

Aquesta és la cinquena edició del concurs de pintura i la qquarta edició del de dibuix i gravat. La Fundació Mútua Catalana, que organitza el certamen amb el suport del Port de Tarragona, valora molt positivament el nivell de participació en un any tan complicat com aquest. Considera que “la crisi sanitària, ecoonòmiica i social no ha suposat una crisi de creació entre els artistes. Ben al contrari, el nivell ha estat molt alt”.

El concurs -nascut a Tarragona però amb vocació nacional- continua creixent en interès per l’augment de les dotacions dels premis (5.700€ en total) i per l’exposició de les obres artístiques participants en un espai tan emblemàtic com el Tinglado 1 del Moll de Costa.

Deixa un comentari