El Sabor Salou preveu superar el sostre dels 42.000 visitants l’any del seu retorn

La desena edició de la cita gastronòmica, que tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de maig, incorpora activitats culturals i juvenils i un escenari amb música

Presentació de la 10a edició de Sabor Salou (Ajuntament de Salou)

Dos anys després de la pandèmia, la desena edició de la popular fira gastronòmica ‘Sabor Salou’ tornarà els dies 5, 6 i 7 de maig, al Passeig Jaume I, carregada de novetats. Enguany es recuperen les xifres de la prepandèmia amb la participació de 35 expositors, la majoria bars i restaurants de Salou, a més de l’oferta enològica i cultural. De fet, la directora tècnica del Sabor Salou, Andrea Mazzanti, ha dit en roda de premsa que aquesta edició es preveu superar la xifra dels 42.000 visitants del 2019. La inauguració de la fira gastronòmica, que tindrà lloc el proper 5 de maig, estarà presidida per la directora general de Turisme de Catalunya, Montserrat Domènech.

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha explicat que els expositoris oferiran un tast o degustació dels seus productes per un únic preu de 3 euros. A banda de l’oferta gastronòmica i enològica que estarà oberta al públic, de les 10 del matí a les 10 de la nit, enguany el ‘Sabor Salou’ incorpora activitats culturals i juvenils amb l’objectiu “de fer partíceps els joves en aquest àmbit gastronòmic”, ha dit Maiquez. Per això s’instal·larà un escenari a la zona que dona a les fonts cibernètiques on hi passaran diversos DJ’s i joves per amenitzar la fira amb música. El públic també podrà participar en els tallers formatius i lúdics de cuina per a infants, de reciclatge -entre altres- o en les cates de vi, oli i cava que es faran a la carpa.

Granados: “La gastronomia de Salou ja és un atractiu turístic”

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat l’accent en què la gastronomia ja és percebuda com “un atractiu turístic” entres els visitants. Granados s’ha referit a l’enquesta realitzada per l’Eurecat (Centre Tecnològic de Catalunya), que concloïa que “passejar, anar a la platja i gaudir de la nostra gastronomia, van ser les activitats més realitzades pels turistes allotjats a Salou, el 2021”.

El batlle també ha destacat que el ‘Sabor Salou’ sempre és “una punt de trobada i de socialització per la gent de Salou” i ha fet una crida als municipis de la demarcació de Tarragona “a que vinguin a Salou a degustar la gastronomia i l’enologia i a passar-s’ho bé”.