El Festival Internacional de Guitarra torna aquest estiu a l’Hospitalet de l’Infant

La 4a edició tindrà lloc del 21 al 25 de juliol i retrà homenatge al compositor Astor Piazzolla

Imatge d’arxiu del Festival Internacional de Guitarra 2019, de la guitarrista Anabel Montesinos, amb el Cor Ciutat de Tarragona (Aj. Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant)

L’Hospitalet de l’Infant acollirà aquest estiu la 4a edició del Festival Internacional de Guitarra, que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va haver d’ajornar l’any passat a causa de la situació sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus.

L’esdeveniment se celebrarà, en concret, del 21 al 25 de juliol, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant , amb les mesures necessàries per garantir la seguretat de tothom, i sempre d’acord amb les normes establertes per les autoritats sanitàries.

“Creiem que, en aquests moments, cal donar suport a la cultura i que la cultura és segura, si es prenen totes les mesures de protecció contra la COVID-19, per aquest motiu l’Ajuntament ha decidit complir el compromís de 2020 i tornar a organitzar aquest festival, sota la coordinació i direcció artística de Maria Patricia Mercado i Anders Clemens”, ha afirmat la regidora de Cultura, Nuria Ortiz.

Homenatge al compositor Astor Piazzolla

La quarta edició s’afegirà als actes internacionals d’homenatge a la figura de l’argentí Astor Piazzolla, un dels compositors més importants de tango d’arreu del món, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.

L’encarregat de retre-li homenatge serà el músic i compositor noruec Per Arne Glorvigen, considerat un dels millors intèrprets de bandoneó contemporanis del món. Glorvigen, que ha estat convidat per moltes orquestres com ara la Filarmònica de Berlín per fer el concert de reconeixement a Piazzolla, actuarà en companyia del guitarrista argentí Pablo Martorelli i de l’Estudi de dansa M. Carmen Gallardo de l’Hospitalet de l’Infant.

Aquests dos artistes reconeguts no seran els únics que pujaran a l’escenari del Centre Cultural Infant Pere. Altres músics destacats que participaran en el Festival d’enguany seran: el Quartet Gerhard i el guitarrista Xavier Coll, el Duo Pyrophorus Guitar amb els guitarristes Alí Arango i Josué Fonseca; i, en un concert dels artistes del nostre territori, Carmen Becerra (guitarra) i Isabel Serra (flauta travessera) com a Duo Becerra-Serra; Montserrat Seró (soprano) i Carles Herraiz (guitarra) com a Duo Seró – Herraiz; Carola Cuypers (saxòfon) i Enrique M. Lop (guitarra) com a Duo Cuypers – Lop; i la guitarrista de l’Hospitalet de l’Infant, Anabel Montesinos.

Dos tallers i una exposició d’instruments

A més de concerts, aquest esdeveniment inclourà enguany dos tallers: un per al públic infantil, a càrrec de Rafel Tornay a l’entorn del conte titulat ‘La guitarra màgica’; i un altre, per a tots els públics i interactiu, de soundpainting, a càrrec del Col·lectiu Free’t, un grup de músics lleidatans acompanyat pel guitarrista israelí Yeonathan Shachar. També, s’ha programat una exposició d’instruments a càrrec dels lutiers José Antonio Fuentes i Antonio Manjón; i una conferència de Bernardo Rambeaud, titulada ‘Tópicos y figuras retóricas en la música Fernando Sor’.

Les entrades, a la venda a partir del 24 de maig

Les entrades per al IV Festival Internacional de Guitarra es podran comprar a partir del 24 de maig, a la pàgina web www.guitarfesthospitalet.cat, on es podrà trobar més informació de la programació.