El Cós Blanc torna per la Festa Major d’Hivern de Salou

El programa festiu també comptarà amb concerts de grups com La Casa Azul i La Pegatina

El Cós Blanc és considerat el dia gran de la Festa Major d’Hivern de Salou (Rafael López-Monné)

Salou celebrarà de nou el Cós Blanc en el marc de les Festes Majors d’Hivern de 2023. Aquest multitudinari esdeveniment tindrà lloc el 4 de febrer, a partir de les 19 h, i els infants podran gaudir del Cós Blanc Xic’s, divendres 3 de febrer.

El programa festiu compta amb una sèrie d’activitats i esdeveniments que començaran dijous 26 de gener i s’allargaran fins al dia 6 de febrer. Dins d’aquest seguit d’activitats destaquen els concerts a càrrec de grups de renom com La Pegatina i La Casa Azul, el 27 i 28 de gener respectivament.

Enguany, el tret de sortida a la celebració de les Festes d’Hivern el donarà la còmica i presentadora Eva Soriano mitjançant el pregó. Serà el dia 26 a les 20:30 h al Teatre Auditori Salou. Durant aquest acte, es farà la presentació de les pubilles i l’hereu. Tot seguit, s’encendra la traca de Festa Major.

Torna el Cós Blanc

La celebració del Cós Blanc és considerat el dia gran de la Festa Major d’Hivern, és per això que a partir de les 11 h tindrà lloc la cercavila de lluïment. En aquesta rua, es desenvoluparà el concurs a la millor disfressa, la millor carretel·la i la millor comparsa. A les 19 h es farà la desfilada i la festa, en les quals participaran 27 carretel·les. L’esdeveniment serà retransmès en directe a través de la televisió TAC 12.

Durant el gran dia de festes, també se celebrarà el vermut popular i s’instal·larà la zona jove a l’Envelat. A la tarda i nit, l’Orquestra Selvatana posarà la música del concert i ball.

Pel que fa al Cós Blanc Xic’s, l’acte tindrà lloc el divendres 3 de febrer a les 17.30 h a l’Envelat amb l’actuació de Pep Callau. També es farà un Ball amb animació infantil i fotografies amb les mascotes del club. A les 18:30 h començarà la pluja de confeti.

Prèviament a l’esdeveniment inaugural de festes majors, es farà un programa de ràdio en directe a la Sala Europa titulat “Cuerpos Especiales” i que serà conduït per la mateixa Eva Soriano i Iggy Rubín. Aquest acte requereix invitació, la qual es podrà adquirir a partir del 19 de gener a les oficines del TAS.

L’humor de “El Sevilla” i els concerts de La Pegatina i La Casa Azul, entre els plats forts d’enguany

L’endemà de l’inici del programa, divendres 27, es podrà gaudir de la Nit d’Humor a càrrec de l’humorista Miguel Ángel Rodríguiez “El Sevilla” a partir de les 20 h. Aquest mateix dia, els grups Emlan i La Pegatina oferiran els seus concerts i també tindrà lloc la Festa Jove amb Danny Romero al capdavant.

Al dia següent, arribarà el torn de La Casa Azul i de la Festa dels anys 80 i 90. També, al matí, se celebrarà la Cercavila amb els elements populars i el ball de lluïment del seguici. Serà a les 11 h, passarà pels carrers del Poble i acabarà a La Torre Vella de Salou, on l’alcalde Pere Granados donarà la benvinguda a les entitats salouenques participants. Aquest acte institucional serà amenitzat pel quintet Blue Alley. Aquest dia també tindran lloc actes com “Maleïts Versots”, Ball Folk i la XIV Mostra i tallers per a petits i grans de la Xarxa de Cultura Catalana de Salou.

Diumenge 29 de gener es representarà l’obra teatral “Cafeteria l’Amor 2.0” a càrrec de la Companyia Associació Teatre. La funció serà reproduïda al Tas. També hi haurà la XXXVI trobada de gegants.

Dilluns 30 de gener hi haurà el Balla els Balls, la xocolatada i el Ball de Versotas. També es durà a terme un homenatge a la gent gran amb música del conjunt Ruben’s.

La cartellera de concert reprendrà el dia 31 de gener amb l’actuació de Dámaris Gelabert i diverses actuacions de grups locals. L’1 de febrer tindrà lloc el Ball de Colles amb la música de l’orquestra Nueva Alaska i Atabaladors de Salou. A la nit del 2 de febrer es farà la Gran Festa Disco de les Colles FM ’23. L’orquestra Swing Latino actuarà el dia 3 de febrer, juntament amb la celebració del Cós Blanc Night. El 4 de febrer ho farà l’Orquestra Selvatana i l’endemà l’Orquestra Metropol.

El mateix dia 2 hi haurà la ballada de sardanes, de panderos i de la mulassa. Tindrà lloc la sessió de contes “Pantabrut, el manotes misterós”. L’endemà es farà a IX edició del “Skate Party”. També es realitzarà un homenatge a la dona gran del municipi Angeleta Salcedo Garcia. Serà a les 19 h a la Torre Vella.

Dissabte 4 de febrer s’emetrà en directe el programa “Tot és comèdia” a càrrec de Màxim Castillo. Serà a les 13 h al primer tram del Passeig Jaume I.

El dia 5 de febrer serà el torn del correfoc i el castell de fi de festa, així com les matinades de grallers, la XVI Torneig de Dominó, la trobada Scooteristsa, l’exhibició hípica i jornada de portes obertes del Club Nàutic Salou. Serà el dia en què es dugui a terme la Missa de Festa Major, a l’Església de Santa Maria del Mar a les 12 h i la fideuada popular, al Club Nàutic Salou a les 13.30 h.

El dia 6 de febrer, cloenda de festes, es farà la zona Diver Xic’si el Cinema Xic’s.

Després de presentar aquest programa tan farcit d’activitats, l’alcalde Pere Granados ha celebrat “poder reprendre completament les Festes Majors d’Hivern, amb el magnífic esdeveniment Cós Blanc tan esperat per la població”.

L’Ajuntament també ha indicat que posen a la venda gots reutilitzables a un euro, per evitar així acumular residus plàstics. S’instal·larà un punt violeta i multicolor per actuar en contra qualsevol mena de violència.