La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls es promociona a l’Illa Diagonal

Se celebrarà a Valls, el 28 i 29 de gener, coincidint amb el cap de setmana de la Gran Festa de la Calçotada

La 9a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls es va promocionar dimarts passat a l’Illa Diagonal de Barcelona (Aj. de Valls)

La 9a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls es va promocionar, el dimarts passat 24 de gener, a l’espai Caprabo de l’Illa Diagonal de Barcelona. La presentació va consistir en un showcooking, amb vins de la DO Tarragona, i va comptar amb la participació del regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris, i d’un grup de restauradors de la capital de l’Alt Camp.

Valls dedicarà el cap de setmana del 28 i 29 de gener a la cuina del calçot i la calçotada. Enguany, com a novetat, la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls “Memorial Àngel Solé” es trasllada al dissabte 28, coincidint amb el cap de setmana de la Gran Festa de la Calçotada, segons ha anunciat el regidor de Comerç i Turisme de Valls, Òscar Peris: “Hem repensat el format de la jornada per sumar i genera un cap de setmana complet de celebracions amb el calçot de protagonista”.

El showcooking, amb els xefs Oriol Castro i Romain Fornells

Així, la ciutat origen de la calçotada obrirà les festes amb el que ja és la novena edició de la Jornada Gastronòmica “Memorial Àngel Solé” amb El Pati com a gran escenari del showcooking de cuina en directe de plats amb calçot. El showcooking s’iniciarà a les 12h amb la participació dels xefs Oriol Castro i Romain Fornells, dels restaurants barcelonins Compartir i Caelis respectivament, als que s’hi sumarà Jordi Cendrós d’El Trispolet de Valls. Cuina en directe per descobrir totes les possibilitats a la cuina que ofereix el calçot de Valls més enllà de la calçotada.

El Mercat de Tastets i el Mercat de la Calçotada

A més, la jornada es complementarà amb les degustacions que els visitants podran fer al Mercat de Tastets, amb set restaurants vallencs que oferiran les seves noves propostes de plats amb calçots maridats amb vi de la DO Tarragona. El Mercat de Tastets se celebrarà al Pati durant tot el dissabte d’11.30h a 22.30h i diumenge d’11.30h a 16h. Durant la primera de les jornades, no hi faltarà a més la música en directe amb Miqui Puig & DJ, a l’escenari del Pati, el dissabte de 18h a 21h.

El programa es complementa, també dissabte i diumenge, amb el Mercat de la Calçotada que reunirà a una trentena de paradistes d’artesania i alimentació als carrers Jaume Mercadé i Germans Sant Gabriel. D’aquesta manera, la Jornada Gastronòmica obre les portes al que serà un cap de setmana de celebracions dedicades a la cuina del calçot i que finalitzaran el diumenge amb tots els actes programats de la Gran Festa de la Calçotada que enguany celebra ja la seva 44a edició.